kip, halloumi & aubergine-traybake

kip, halloumi & aubergine-traybake
RECEPTEN, FOODSTYLING GEORGINA ESDAILE, KHANH ONG, DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, ALAN JENSEN, ROB PALMER STYLING KIRSTEN JENKINS, EMMA KNOWLES, DAVID MORGAN

Neem de Amerikaanse hit chicken parmesan kruis het met melanzane alla parmigiana en versimpel het tot een traybake die je ook op een doordeweekse drukke dag in de oven schuift.

Tijdens de eerste februaristorm blijf je liever binnen en kook je iets lekkers. Geen chic menu of elegante gerechten maar comfortfood met crunchy kruimeltoppings, romige kaas en stevige saus. En als het even kan schuif je alles de oven in. Zo houd je tijd over om te cocoonen!

Voor nog veel meer comfort inspiratie, sla je nu het februari-nummer van delicious. open. Bestel ‘m hier:

Kip, halloumi & aubergine-traybake

aantal 6 | hoofdgerecht | | mediterraan |
Smoor kip tussen dikke plakken aubergine en wacht tot de kaas is gesmolten en de suikers in de tomatensaus heerlijk zoet zijn gekaramelliseerd. Roep dan luid en hartstochtelijk 'aan tafel!', want deze eenpanner is in ruim een uurtje klaar.
Kooktijd15 minutes
oven1 hour
Totale tijd1 hour 15 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: bakplaat met opstaande rand (30×40 cm)

Ingrediënten

  • 2-3 grote aubergines in 12 ± 1½ cm-plakken
  • 750 g kipfilets 3 stuks, horizontaal doormidden gesneden
  • 150 g halloumi, in 6 plakken
  • 200 g mozzarella, in 12 plakken
  • pesto, rucola en partjes citroen, voor erbij

tomatensaus

  • 2 el extra vierge olijfolie + extra om mee te bedruppelen
  • 30 g boter
  • 6 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 125 ml rode wijn
  • 1 bosje basilicum blaadjes, fijngehakt
  • 6 takjes tijm
  • 50 g kalamata-olijven
  • 400 g tomaatstukjes (blik)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 tl fijne kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Meng voor de saus de olie, boter en knoflook op de bakplaat en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Bak in het midden van de oven ± 5 min. of tot de knoflook zacht is. Voeg de wijn, kruiden, olijven, tomaatstukjes, bouillon en suiker toe en bak nog 15-20 min. of tot het is ingekookt tot een dikke saus.
  • Beleg intussen 6 plakjes aubergine elk eerst met een stuk kip, dan een plak halloumi en daarop een plak mozzarella. Breng op smaak met peper en zout en dek af met de laatste 6 plakjes aubergine.
  • Druppel wat olie over elk aubergine-pakketje en leg de laatste 6 ­ mozzarellaplakken erop. Leg ze voorzichtig op de tomatensaus in de braadslee en bak 30-35 min. of tot de aubergine zacht is en de kaas gesmolten en goudbruin is. Serveer met pesto, rucola en partjes citroen.

Voedingswaarde

calorieën: 579kcal
eiwit: 46g
vet: 35g
koolhydraten: 13g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING GEORGINA ESDAILE, KHANH ONG, DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook de klassieker: melanzane-parmigiana