glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
Met de parmezaan-rozemarijnvinaigrette geef je de gevlinderde kip vleugels! Dit is een heerlijke traybake die je zowel in de oven kunt maken als op de barbecue.
kooktijd40 minutes minutes
oven50 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 30 minutes minutes
ingrediënten
- ± 1 4 kg kip (een hele kip), gevlinderd*
- 8 el extra vergine olijfolie
- 1 ½ tl gemalen komijn
- 1 ½ tl gerookte paprikapoeder (pimentón de la vera)
- 1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld
- ¼ bosje bladpeterselie blaadjes geplukt, voor erover
- 1 citroen gehalveerd, voor erbij
- parmezaanvinaigrette ± 150 ml
- 3 el appelciderazijn
- 1 el dijonmosterd
- 4 el extra vergine olijfolie
- 50 g parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 1 el rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
instructies
-
Doe alle ingrediënten voor de parmezaanvinaigrette met wat zout en peper in een pot met schroefdeksel. Schud goed.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Leg de kip met het vel omlaag op een rooster boven een grote, diepe bakplaat. Bestrooi met de specerijen, flink wat zout en peper en besprenkel met 4 el olijfolie.
-
Braad de kip onderin de oven goudbruin en gaar in 45-50 min.. Keer halverwege. Laat 15 min. rusten en snijd in stukken.
-
Verdeel intussen de bloemkoolroosjes over een bakplaat, sprenkel de resterende 4 el olie erover en bestrooi met zout en peper. Rooster de bloemkool bovenin de oven in 25-35 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven.
Voedingswaarde:
calorieën: 730kcal
|
eiwit: 43g
|
vet: 59g
|
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
* Kijk hier hoe je kip vlindert
RECEPTEN DARREN ROBERTSON. FOTOGRAFIE CHRIS COURT. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!