vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
|
internationaal |
vegetarisch
Een royaal driegangendiner hoeft echt niet veel te kosten. Deze kaassoep & croutons met wijnconfiture is perfect als een voorgerecht en is budgetproof. Dikke soep met comfy kaasdraden: zo wil je elk wintermaal wel beginnen!
Ingrediënten
- 300 ml rode wijn zie tip
- 400 g geleisuiker
- 3 takjes tijm
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 40 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml volle melk
- 1 l groentebouillon van tabletten
- 8 sneetjes zuurdesembaguette
- 2 tl mosterd of meer naar smaak
- 150 g geraspte jonge kaas
Instructies
- Breng de wijn met de geleisuiker en de tijm aan de kook. Laat de wijn 4 min. goed borrelend en onafgedekt doorkoken. Neem de pan van het vuur en schenk de confiture in 2 schone potten. Sluit ze af en laat de potten 5 min. omgekeerd afkoelen. Keer weer en laat ze verder afkoelen.
- Snijd de ui en knoflook heel fijn. Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee zonder te laten kleuren.
- Schenk langzaam en al kloppende met een garde 500 ml koud water erbij. Klop tot een gladde, gebonden soep ontstaat. Verdun de soep met de melk en verkruimel het bouillontablet boven de pan.
- Kook de soep 5 min. zachtjes. Rooster intussen de sneetjes baguette goudbruin en krokant.
- Roer de mosterd en de kaas door de soep. Laat de kaas op laag vuur in de warme soep smelten. Breng op smaak met zout en peper.
- Besmeer de croutons met een beetje confiture. Schep de soep in 4 kommen en serveer met de croutons met wijnconfiture.
Voedingswaarde
calorieën: 569kcal
eiwit: 16g
vet: 25g
koolhydraten: 72g
TIP De wijnconfiture kun je prima maken van een staartje wijn van de feestdagen! Wijnconfiture is ook fijn bij een kaasplank of in de dressing voor een salade met kaas.
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 19x winterse soep – om je aan op te warmen | delicious.magazine