Jamies casserole met worst, bonen en aardappelpuree

Jamies casserole met worst, bonen en aardappelpuree
lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestelijk, kerst, najaar, weekend |
engels |
lactosevrij
In zijn boek 7X ANDERS kookt Jamie Oliver met zijn 18 favoriete ingrediënten steeds andere gerechten. Alles even makkelijk, snel en erg lekker, zoals we van hem gewend zijn. 

Deze casserole is easy, want de oven doet het meeste werk voor je. Vullend, voedzaam comfort food!

Wil je meer inspiratie van Jamie? De chef is deze maand gasthoofdredacteur van delicious. magazine (bestel 'm hier). En: je krijgt zijn nieuwste kookboek EEN (met eenpansgerechten) nu bij 3 nummers delicious.. Meer weten? Kijk hier!

Kooktijd1 hour
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 6 Cumberland-, braad- of vegaworstjes van goede kwaliteit*
  • olijfolie
  • 800 g aardappels
  • 2 volle tl grove mosterd
  • 2 grote wortels
  • 2 preien
  • 3 el HP sauce
  • 2 blikken van 400 g gemengde bonen
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten San Marzano

Instructies

  • Braad de worstjes 10 minuten rondom aan in 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. schep ze op een bord, maar laat de pan op het vuur staan.
  • Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in gelijkmatige stukjes. Kook ze 15 minuten in een grote pan gezouten kokend water, of tot ze gaar zijn, giet ze af en laat ze uitdampen. Stamp ze met de helft van de mosterd en breng de puree op smaak.
  • Maak de wortels en preien schoon en snijd ze in stukjes van 2 cm. Roer ze
door het vet in de braadpan en bak ze
15 minuten, of tot ze zacht zijn; roer regelmatig en giet er zo nodig een scheut water bij. Roer de HP sauce en de rest van de mosterd door de groenten, en giet de bonen er met vocht en al bij. Doe de tomaten erbij, druk ze plat met een houten lepel en roer er 1 blikje water door. Breng aan de kook, laat nog 10 minuten koken en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Zet de grill op de hoogste stand. Kerf de worstjes met 1⁄2 cm tussenruimte in en leg ze met de snijkant naar boven in de stoof. Verdeel de puree wanneer die voldoende afgekoeld is in vier compacte ballen, druk ze in de stoof en kwast ze in met 2 eetlepels olie. Zet de pan 15 minuten boven in de oven onder de grill, of tot er een goudbruin pruttelend korstje op zit.

Voedingswaarde

calorieën: 673kcal
eiwit: 31g
vet: 30g
koolhydraten: 69g
auteur: delicious.
*De voedingswaarden zijn gebaseerd op het recept met Cumberland-worstjes.

RECEPTEN: JAMIE OLIVER ENTERPRISES | FOTOGRAFIE: LEVON BISS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!