Deze Italiaanse bonenstoof komt uit ons extra dikke Italië-nummer! In dit magazine vertelt Merijn Tol je alles over Siciliaanse arancini. We kijken mee in de keuken van chef Riccardo Gaspari, die met SanBrite een culinaire hotspot creëerde in de Dolomieten. En we maken de lekkerste gerechten uit Rome, zoals gefrituurde tosti’s oftewel mozzarella in carrozza.
Ook duiken we de keuken in met Julie, die vanaf dit nummer maandelijks week- & weekendrecepten met je deelt. Nieuwsgierig geworden? Bestel het nummer hier!
Italiaanse bonenstoof met worst & boerenkool
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
Onze nieuwe receptschrijver Julie laat zich graag inspireren door de Italiaanse keuken maar geeft er ook een eigen twist aan. Boerenkool in de bonenstoof? Prego!Vegan tip: Liever geen vlees? Vervang de worst door een vegan variant of gedroogd eekhoorntjesbrood.
kooktijd30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 4 braadworsten, in vieren
- 2 rode uien, in parten
- 1 venkel, in parten
- 140 g tomatenpuree
- 2 tl venkelzaad
- 690 g passata (1 fles)
- bosje verse Italiaanse kruidenmix, bij elkaar gebonden
- 1 paddenstoelbouillonblokje
- 200 g boerenkool zonder nerf, in stukjes (of neem gesneden boerenkool)
- 400 g cannellinibonen blik, uitlekgewicht 265 g, afgespoeld en uitgelekt
- evt. aardappelpuree, voor erbij
instructies
- Verhit de olijfolie in een stoofpan enbak de braadworsten rondom goud-bruin. Neem de worst uit de pan enhoud apart. Voeg de ui toe aan de panen bak 5 min. op halfhoog vuur glazig.Voeg de venkelparten toe aan en bakkort mee. Voeg de tomatenpuree enhet venkelzaad toe en bak ± 2 min.omscheppend mee. Voeg daarna depassata en het bosje kruiden toe.
- Verkruimel het paddenstoelenbouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml water, de worst en de boerenkool toe. Stoof 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan, voeg de laatste 5 min. de bonen toe en warm goed door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de stoof met bijvoorbeeld aardappelpuree.
calorieën: 498kcal
|
eiwit: 31g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGE.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: zelf gnocchi maken? zo pak je het aan!