heekfilet met gemberboontjes en sesam-sojapartjes

heekfilet met gemberboontjes en sesam-sojapartjes
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | hollands, internationaal | lactosevrij

Extra lekker met wat plakjes komkommer die je marineert in rijstazijn. Dat geeft net een frisse bite aan het gerecht.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 kg aardappelpartjes met schil, uit de koeling
  • 350 g haricots verts
  • 2 cm gemberwortel
  • 400 g heekfilet, vers of ontdooid uit de diepvries
  • 1 tl vadouvan, kerrie-achtig specerijenmengsel
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 2 el gembersiroop
  • 2 tl zwart sesamzaad
  • 1 limoen in partjes en evt. cress, voor de garnering

Instructies

  1. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de aardappelpartjes in 8-9 min. goudbruin en gaar. Kook de haricots verts in 4 min. beetgaar.
  2. Schil en rasp intussen de gember. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de vadouvan, zout en peper. Meng de sesamolie met de sojasaus en 1 el gembersiroop.
  3. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el zonnebloemolie. Bak de vis in 3-4 min. mooi bruin en net gaar.
  4. Giet de haricots verts af en doe terug in de pan. Schud de boontjes om met de gember en de laatste eetlepel gembersiroop en verwarm nog 1 min.
  5. Schenk het sesam-sojamengsel bij de aardappeltjes, schep om en bak nog 1 min. Bestrooi met het sesamzaad.
  6. Leg de vis met de gemberboontjes op 4 borden. Serveer met de sesam-soja-partjes. Versier eventueel met cress en geef de partjes limoen erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 578 kcal
  • eiwit: 25 g
  • vet: 24 g
  • koolhydraten: 61 g

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!