lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
hollands, internationaal |
lactosevrij
hoofdgerecht |
|
hollands, internationaal |
lactosevrij
Extra lekker met wat plakjes komkommer die je marineert in rijstazijn. Dat geeft net een frisse bite aan het gerecht.
Ingrediënten
- 4 el zonnebloemolie
- 1 kg aardappelpartjes met schil, uit de koeling
- 350 g haricots verts
- 2 cm gemberwortel
- 400 g heekfilet, vers of ontdooid uit de diepvries
- 1 tl vadouvan, kerrie-achtig specerijenmengsel
- 2 tl sesamolie
- 1 el sojasaus
- 2 el gembersiroop
- 2 tl zwart sesamzaad
- 1 limoen in partjes en evt. cress, voor de garnering
Instructies
-
Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de aardappelpartjes in 8-9 min. goudbruin en gaar. Kook de haricots verts in 4 min. beetgaar.
-
Schil en rasp intussen de gember. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de vadouvan, zout en peper. Meng de sesamolie met de sojasaus en 1 el gembersiroop.
-
Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el zonnebloemolie. Bak de vis in 3-4 min. mooi bruin en net gaar.
-
Giet de haricots verts af en doe terug in de pan. Schud de boontjes om met de gember en de laatste eetlepel gembersiroop en verwarm nog 1 min.
-
Schenk het sesam-sojamengsel bij de aardappeltjes, schep om en bak nog 1 min. Bestrooi met het sesamzaad.
-
Leg de vis met de gemberboontjes op 4 borden. Serveer met de sesam-soja-partjes. Versier eventueel met cress en geef de partjes limoen erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 578kcal
eiwit: 25g
vet: 24g
koolhydraten: 61g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!