aantal 4 |
brunch, ontbijt |
feestelijk, kerst, weekend |
internationaal |
Pak eens uit voor het ontbijt en maak deze fruitige havermout met cranberry's, kaneel en walnoten. Begin je dag met een kickstart!Ook zó lekker met havermout: pap met amandelmelk en gember.
Ingrediënten
- 200 g havermout
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 50 g oersuiker*
- 1 tl bakpoeder, gezeefd
- 2 tl kaneelpoeder
- 400 ml melk
- 2 eieren
- 25 g zachte kokosolie (2 el)
- vanillezaadjes van 1 vanillestokje of 2 tl vanille-extract
- 100 cranberry’s (diepvries)
- 250 g rood fruit (diepvries)
- vierkante ovenschaal van 20x20 cm, ingevet
Instructies
- Meng in een kom de havermout met de walnoten, oersuiker, het bakpoeder, de kaneel en ½ tl grof zeezout. Mix in een andere kom de melk, eieren, 1 el kokosolie en de vanillezaadjes. Zet alles tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°Verdeel het bevroren fruit over de bodem van de ovenschaal en strooi het havermoutmengsel erover. Schenk het melk-eimengsel melk en eieren er gelijkmatig over en zet de schaal in het midden van de oven. Bak de havermout 40 min. in de oven tot deze stevig is en bruin kleurt aan de bovenkant. Bestrijk met nog een beetje kokosolie en bestrooi eventueel met wat extra suiker als je van zoet houdt.
Voedingswaarde
calorieën: 275kcal
eiwit: 9g
vet: 13g
koolhydraten: 29g
* Oersuiker is ongeraffineerde rietsuiker, te koop bij de natuurwinkel, goed gesorteerde supermarkten of online.
Recepten en bereiding: Eke Marien. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!