nr.1 foodmagazine

Halloumi met aardbeiensalsa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
halloumi-delicious


aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | zomer | turks |
kooktijd15 minuten
totale tijd15 minuten

ingrediënten

  • 2 el citroensap
  • 2 tl agavesiroop of pure ahornsiroop
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 rode chilipeper zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 60 ml olijfolie + extra om te bakken
  • 250 g aardbeien ontkroond, in stukjes
  • 2 el gehakte muntblaadjes + extra blaadjes voor erbij
  • 500 g halloumi in plakken
  • 25 g rucola

instructies

  • Klop voor de vinaigrette citroensap, agavesiroop, azijn, chilipeper en olie in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en roer de dressing door de aardbeien en de munt. Zet opzij.
  • Verhit de extra eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de plakken halloumi in porties in 2 min. aan elke kant goudbruin, voeg tussendoor zo nodig nog wat olie toe. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken.
  • Schik de halloumi op een serveerschaal en verdeel de aardbeiensalsa erover met de rucola en extra muntblaadjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


halloumi-delicious