aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
zomer |
turks |
Zin in een frisse, zomerse salade? Deze salade met halloumi en aardbeiensalsa is zoet en hartig tegelijk. Lekker als bijgerecht of lunch.
Kooktijd15 minutesminutes
Totale tijd15 minutesminutes
Ingrediënten
2elcitroensap
2tlagavesiroop of pure ahornsiroop
1elbalsamicoazijn
1rode chilipeperzaadjes verwijderd, fijngehakt
60mlolijfolie + extra om te bakken
250gaardbeienontkroond, in stukjes
2elgehakte muntblaadjes + extra blaadjes voor erbij
500ghalloumiin plakken
25grucola
Instructies
Klop voor de vinaigrette citroensap, agavesiroop, azijn, chilipeper en olie in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en roer de dressing door de aardbeien en de munt. Zet opzij.
Verhit de extra eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de plakken halloumi in porties in 2 min. aan elke kant goudbruin, voeg tussendoor zo nodig nog wat olie toe. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken.
Schik de halloumi op een serveerschaal en verdeel de aardbeiensalsa erover met de rucola en extra muntblaadjes.