aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
zomer |
turks |
Zin in een frisse, zomerse salade? Deze salade met halloumi en aardbeiensalsa is zoet en hartig tegelijk. Lekker als bijgerecht of lunch.
Ingrediënten
- 2 el citroensap
- 2 tl agavesiroop of pure ahornsiroop
- 1 el balsamicoazijn
- 1 rode chilipeper zaadjes verwijderd, fijngehakt
- 60 ml olijfolie + extra om te bakken
- 250 g aardbeien ontkroond, in stukjes
- 2 el gehakte muntblaadjes + extra blaadjes voor erbij
- 500 g halloumi in plakken
- 25 g rucola
Instructies
- Klop voor de vinaigrette citroensap, agavesiroop, azijn, chilipeper en olie in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en roer de dressing door de aardbeien en de munt. Zet opzij.
- Verhit de extra eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de plakken halloumi in porties in 2 min. aan elke kant goudbruin, voeg tussendoor zo nodig nog wat olie toe. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken.
- Schik de halloumi op een serveerschaal en verdeel de aardbeiensalsa erover met de rucola en extra muntblaadjes.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!