Amerikaanse stoof: gumbo met chorizo en garnalen

Amerikaanse stoof Gumbo met chorizo en garnalen_preview

Maak vanavond deze gumbo met chorizo en garnalen. Een recept van Janneke Philippi uit delicious. magazine mei 2023.

In deze uitgave gaan we op culinaire wereldreis. Zo reizen we naar Korea en Maleisië voor kleurrijke smaken, naar Scandinavië voor traditionele cake, taart en koekjes én naar de Verenigde Staten met Janneke Philippi voor heerlijk comfortfood. Hieronder vind je een voorproefje!

Bestel het nummer hier!

Gumbo met chorizo en garnalen

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | amerikaans |
Janneke: 'Gumbo is stoof uit Louisiana. Chorizo en pittige cajunkruiden mogen niet ontbreken. Ook garnalen vind ik er heerlijk in, maar andere vis of schelpdieren kunnen ook.'
kooktijd30 minutes

ingrediënten

  • 200 g chorizo
  • 1 flinke ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 4 stengels bleekselderij
  • 225 g sperziebonen
  • 70 g tomatenpuree, 1 blikje
  • 1 el cajun kruidenmix
  • 2 el bloem
  • 600 ml kippenbouillon
  • 300 g witte rijst
  • 200 g grote roze garnalen, gepeld
  • 4 takjes platte peterselie

instructies

  • Snijd de chorizo in halve maantjes of blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de chorizo met de ui en knoflook 4 min. Snijd intussen de bleekselderij in boogjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van 3-4 cm.
  • Bak de bleekselderij 2 min. mee. Schep de tomatenpuree met de cajun kruidenmix en de bloem erdoor. Schenk al roerende de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de sperziebonen toe en stoof de gumbo afgedekt 15 min., tot de groenten gaar zijn. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen.
  • Voeg de garnalen toe aan de gumbo. Hak de peterselie grof. Bestrooi de gumbo met de peterselie en serveer met de rijst.
Voedingswaarde:
calorieën: 593kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 71g
auteur: delicious.
Recept, styling, fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: nasi lemak met kruidig kokos-rundvlees

Amerikaanse stoof Gumbo met chorizo en garnalen_preview