Janneke: 'Gumbo is stoof uit Louisiana. Chorizo en pittige cajunkruiden mogen niet ontbreken. Ook garnalen vind ik er heerlijk in, maar andere vis of schelpdieren kunnen ook.'
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
200gchorizo
1flinke ui
3tenenknoflook
2elolijfolie
4stengels bleekselderij
225gsperziebonen
70gtomatenpuree,1 blikje
1elcajun kruidenmix
2elbloem
600mlkippenbouillon
300gwitte rijst
200ggrote roze garnalen,gepeld
4takjes platte peterselie
Instructies
Snijd de chorizo in halve maantjes of blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn.
Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de chorizo met de ui en knoflook 4 min. Snijd intussen de bleekselderij in boogjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van 3-4 cm.
Bak de bleekselderij 2 min. mee. Schep de tomatenpuree met de cajun kruidenmix en de bloem erdoor. Schenk al roerende de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de sperziebonen toe en stoof de gumbo afgedekt 15 min., tot de groenten gaar zijn. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen.
Voeg de garnalen toe aan de gumbo. Hak de peterselie grof. Bestrooi de gumbo met de peterselie en serveer met de rijst.