lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
|
spaans |
lactosevrij, vegetarisch
Superkrokante groenten in een beslag met tortillachips zijn een perfecte start voor een tex-mex weekendmenu.
Kookgerei
- ook nodig: evt. frituurpan
Ingrediënten
- 2-3 tenen knoflook
- 1 ei
- 2 el citroensap
- 250 ml zonnebloemolie
- 600 g groenten bijv. broccoli, courgette en paprika
- 150 g bloem
- 200 ml Mexicaans bier
- 100 g tortillachips, naturel
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- Olie, om in te frituren
- 2 limoenen, in partjes
- Evt. handvol cress
Instructies
- Doe de knoflook met 1 tl fijn zeezout, het ei en het citroensap in de maatbeker van de staafmixer. Zet de staafmixer in de maatbeker. Schenk voorzichtig de olie erbij en pureer tot een gladde, lobbige knoflooksaus. Voeg naar smaak extra citroensap, zout of peper toe.
- Maak de groenten schoon en snijd in 2-3 cm-stukken. Bestrooi de groenten met zout en laat even intrekken.
- Klop in een kom met een vork een glad beslag van de bloem, het bier en een snuf zout. Verkruimel met je handen de tortillachips en strooi ze op een bord. Meng 1 tl zout met het gerookte-paprikapoeder.
- Verhit in een (frituur)pan de frituurolie op 180ºC. Haal de groenten een voor een door het beslag en rol ze dan door het tortillachips-kruim. Bak ze in porties in ± 4 min. goudbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Serveer de gefrituurde groenten bestrooid met een beetje paprikazout met de aioli en partjes limoen. Garneer eventueel met wat cress.
Voedingswaarde
calorieën: 1110kcal
eiwit: 12g
vet: 95g
koolhydraten: 44g
Tip: Aioli over? Schep over in een schone pot en bewaar op een koele plek.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Tortillachips over (echt?!) – maak dan: vegan nachos met chipotle, zwarte bonen & snijbiet