Zachte lagen van groente en room. Deze gratin met winterse groente is het perfecte bijgerecht voor de feestdagen.
Deze feestgratin maak je van pastinaak, winterwortel, aardappel, selderij en romige melk. Je laat kruiden, specerijen en zelfs een scheut drank mee laat trekken.
Hij is geweldig om al een dag eerder te maken en last minute af te bakken. Maak ’m tot en met stap 6 en bewaar afgedekt in de koelkast. Zo wordt je kerst lekker én een heel stuk relaxter.
Bekijk ook: 14x gratin – romig, kazig en zó delicious!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor de groente gratin
½ knolselderij
1 pastinaak
1 winterwortel
1 aardappel
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
2 takjes salie
4 tenen knoflook
1 kaneelstokje
75 ml cognac
500 ml slagroom
500 ml melk
50 g boter
4-5 jeneverbessen