groene shakshuka met linzen, kruiden en feta

groene shakshuka met linzen, kruiden en feta
RECEPTEN: TOM WALTON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.

Als er buiten geen groen blaadje meer te zien is, compenseer je dat met snelle doordeweekse groentegerechten uit Australië. Deze groene shakshuka met linzen, kruiden en feta is daar alvast een voorproefje van. Dit en nog veel meer lekkere gerechten om je jaar goed te starten, vind je in het nieuwe nummer van delicious. Bestel ‘m hier!

Groene shakshuka met linzen, kruiden en feta

vegetarisch
aantal 4 | lunch, lunchgerecht | | midden-oosters | vegetarisch
Geen tomaat maar linzen, groene paprika, bimi en snijbiet zijn de basis van deze groene eenpanner. Gezond, vullend en verrassend!
Kooktijd25 minutes
oven10 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 4 el extra vierge olijfolie + extra om mee te besprenkelen
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 kleine groene paprika, in reepjes
  • 3 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 el gerookte-paprikapoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el harissa
  • 225 g Chinese kool, in dunne reepjes
  • 2 kleine courgettes, grof geraspt
  • 1 bosje bimi 200 g, in de lengte doormidden gesneden
  • 400 g linzen blik, uitlekgewicht 265 g, afgespoeld en uitgelekt
  • rasp van 1 biocitroen
  • 250 ml groentebouillon
  • 4 grote eieren
  • 1 avocado, in plakjes
  • 100 g feta, verkruimeld
  • handvol kruiden bijv. koriander, munt en peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 4 el olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, paprika en knoflook met een flinke snuf zout, af en toe roerend, in 3-4 min. gaar. Voeg de specerijen en harissa toe en bak ± 30 sec. of tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de Chinese kool, courgette en bimi toe en verwarm afgedekt ± 3 min. om de groenten te laten slinken. Verwijder de deksel en kook al roerend 3-4 min. Voeg de linzen, citroenrasp en groentebouillon toe. Breng, af en toe roerend, aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak 4 kuiltjes in de groenten met de achterkant van een lepel en breek de eieren erin. Besprenkel elk ei met een beetje olijfolie en bak in het midden van de oven 7-8 min. om de eiwitten te laten stollen. De dooiers moeten vloeibaar blijven.
  • Verdeel de avocado, feta en kruiden over de shakshuka en serveer direct.

Voedingswaarde

calorieën: 494kcal
eiwit: 22g
vet: 34g
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
RECEPTEN: TOM WALTON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!