groene gazpacho met bloody mary-ijs

groene gazpacho met bloody mary-ijs
RECEPTEN SANDER HAALBOOM FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS
lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | lunchgerecht, soep | | spaans | lactosevrij, vegetarisch
Deze groene gazpacho staat voor zomer op je bord. Extra verfrissend en verrassend met een bolletje homemade bloody mary-ijs.
Kooktijd20 minuten
wachten45 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: ijsmachine

Ingrediënten

  • 2 groene- of tijgertomaten
  • 1/3 komkommer, geschild
  • ½ groene paprika
  • 40 g verse spinazie
  • ½ avocado
  • 3 tenen knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 2 cm gember geschild, fijn geraspt
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml sushi-azijn
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ bosje basilicum, blaadjes geplukt

bloody mary-ijs

  • 500 ml tomatensap
  • 5 druppels tabasco
  • sap van 1 limoen
  • 2 el worcestersaus
  • 40 ml wodka

extra om mee te garneren

  • handje koriander

Instructies

  • Meng voor het bloody-mary-ijs alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met versgemalen peper. Draai het ijs in de ijsmachine volgens de aanwijzingen op de machine.
  • Pureer voor de groene gazpacho alle ingrediënten tot fijne soep. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout. Zet minimaal een half uur in de koelkast tot gebruik.
  • Verdeel de gazpacho over 4 diepe borden, schep er een bolletje bloody mary-ijs op en garneer met extra blaadjes basilicum. Lekker met geroosterd pitabrood.

Voedingswaarde

calorieën: 374kcal
eiwit: 3g
vet: 30g
koolhydraten: 16g
auteur: delicious.
Heb je geen ijsmachine? Maak dan eenvoudig granita door het ijsmengsel in een diepvriesbak in de vriezer te zetten. Schraap 2 uur en 30 min. lang elke 30 min. het ijs om met een vork. Laat de wodka weg als je het ijs alcoholvrij wil.
RECEPTEN SANDER HAALBOOM FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: Belize – nog onbekend maar niet voor lang!