lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht, soep |
|
spaans |
lactosevrij, vegetarisch
Deze groene gazpacho staat voor zomer op je bord. Extra verfrissend en verrassend met een bolletje homemade bloody mary-ijs.
Kookgerei
- ook nodig: ijsmachine
Ingrediënten
- 2 groene- of tijgertomaten
- 1/3 komkommer, geschild
- ½ groene paprika
- 40 g verse spinazie
- ½ avocado
- 3 tenen knoflook
- 1 groene chilipeper
- 2 cm gember geschild, fijn geraspt
- 100 ml olijfolie
- 50 ml sushi-azijn
- ½ tl komijnzaad
- ½ bosje basilicum, blaadjes geplukt
bloody mary-ijs
- 500 ml tomatensap
- 5 druppels tabasco
- sap van 1 limoen
- 2 el worcestersaus
- 40 ml wodka
extra om mee te garneren
- handje koriander
Instructies
- Meng voor het bloody-mary-ijs alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met versgemalen peper. Draai het ijs in de ijsmachine volgens de aanwijzingen op de machine.
- Pureer voor de groene gazpacho alle ingrediënten tot fijne soep. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout. Zet minimaal een half uur in de koelkast tot gebruik.
- Verdeel de gazpacho over 4 diepe borden, schep er een bolletje bloody mary-ijs op en garneer met extra blaadjes basilicum. Lekker met geroosterd pitabrood.
Voedingswaarde
calorieën: 374kcal
eiwit: 3g
vet: 30g
koolhydraten: 16g
Heb je geen ijsmachine? Maak dan eenvoudig granita door het ijsmengsel in een diepvriesbak in de vriezer te zetten. Schraap 2 uur en 30 min. lang elke 30 min. het ijs om met een vork. Laat de wodka weg als je het ijs alcoholvrij wil.
RECEPTEN SANDER HAALBOOM FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!