glühwein met geroosterde sinaasappel

glühwein met geroosterde sinaasappel
glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
drankje |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
Glühwein, maar dan op de winterbbq bereid met kruidige pimentbessen die naar kruidnagel, peper en kaneel smaken. De gegrilde citrus geeft deze warme drank een rokerig randje.
Voorbereiding15 minutes
Kooktijd10 minutes
trekken30 minutes
Totale tijd55 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: zesteur

Ingrediënten

  • 1 liter rode wijn
  • 10 bolletjes piment (of Jamaica peper)
  • 75 g rietsuiker
  • 2 bio sinaasappels, schoongeboend
  • 1 bio grapefruit, schoongeboend

Instructies

  • Schenk de wijn in steelpan, voeg de all spice en rietsuiker toe. Steek de bbq aan. Zet de pan op een hoekje van de bbq om te verwarmen (je kunt dit ook op een laag vuurtje op het fornuis doen). Laat de wijn niet koken, want dan verdampt de alcohol.
  • Snijd de sinaasappel en grapefruit in plakken van 1 cm. dik. Bestrijk aan beide kanten met olie. Leg de citrusplakken op de grill en rooster aan beide kanten ± 5 min. Schep het fruit in de pan met rode wijn en laat het zachtjes ± 30 min. trekken.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Tip: snijd de schil van de sinaasappel en grapefruit. Gril het fruit en snijd in stukjes. Maak zo een warme glühwein bowl.

RECEPTUUR: YOLANDA VAN DER JAGT | BEREIDING: EKE MARIËN | STYLING: CYN FERDINANDUS | FOTOGRAFIE: ERIK VAN LOKVEN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!