Glühwein, maar dan op de winterbbq bereid met kruidige pimentbessen die naar kruidnagel, peper en kaneel smaken. De gegrilde citrus geeft deze warme drank een rokerig randje.
Voorbereiding15 minutesminutes
Kooktijd10 minutesminutes
trekken30 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: zesteur
Ingrediënten
1literrode wijn
10bolletjes piment(of Jamaica peper)
75grietsuiker
2bio sinaasappels, schoongeboend
1bio grapefruit, schoongeboend
Instructies
Schenk de wijn in steelpan, voeg de all spice en rietsuiker toe. Steek de bbq aan. Zet de pan op een hoekje van de bbq om te verwarmen (je kunt dit ook op een laag vuurtje op het fornuis doen). Laat de wijn niet koken, want dan verdampt de alcohol.
Snijd de sinaasappel en grapefruit in plakken van 1 cm. dik. Bestrijk aan beide kanten met olie. Leg de citrusplakken op de grill en rooster aan beide kanten ± 5 min. Schep het fruit in de pan met rode wijn en laat het zachtjes ± 30 min. trekken.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Tip: snijd de schil van de sinaasappel en grapefruit. Gril het fruit en snijd in stukjes. Maak zo een warme glühwein bowl.RECEPTUUR: YOLANDA VAN DER JAGT | BEREIDING: EKE MARIËN | STYLING: CYN FERDINANDUS | FOTOGRAFIE: ERIK VAN LOKVEN.