Kook je graag voor gasten en wil je ze blijven verrassen door telkens iets nieuws op tafel te zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Janneke bedacht deze gevulde zoete aardappel met eend.
Ze zien er niet alleen spectaculair uit, ze zijn ook nog eens geschikt voor vele eters doordat ze glutenvrij en lactosevrij zijn!
Met weinig ingrediënten en minimale moeite – de oven doet het meeste werk voor je – zet je zo iets onvergetelijks op tafel. Én schuif je zelf ontspannen aan, ook erg prettig.
We hebben nog meer inspiratie voor hapjes in onze collectie: 20x feestelijke gerechten en hapjes onder de 30 minuten (lekker voor Pasen).
gevulde zoete aardappel met pulled eend en koriander
glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
borrelhap, hapje, hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, najaar, weekend, winter |
amerikaans, internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
Jannekes uitdaging is snel, makkelijk én lekker koken. In maart lopen de meeste bewaargroenten op hun eind en laten de nieuwe lentegroenten nog op zich wachten. Dan zijn zoete aardappels met eend een heel goed idee. Geen liefhebber van eend? Neem dan kip, bij voorkeur het vlees van de dijen, net zo lekker.Voor je vega(n) gasten maak je een schaal met deze: gepofte zoete aardappel met kruidenyoghurt. Dan is iedereen aan tafel gelukkig!
Ingrediënten
- 4 eendenbouten*
- 3 el smokey bbq-saus (supermarkt)
- 4 el mangochutney
- 1 limoen, geperst
- 4-8 zoete aardappels* van ongeveer gelijke grootte, schoongeboend
- 1 rode ui
- 2 el olijfolie
- 100 g ijsbergsla, fijngesneden
- handvol koriander, grof gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Leg de eendenbouten met het vel naar beneden in een ovenschaal.
- Meng de bbq-saus met 2 el mango-chutney en het limoensap. Verdeel de marinade over de eend. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie zodat er geen vocht kan ontsnappen en gaar de eendenbouten in de voorverwarmde oven ± 3 uur, tot het vlees makkelijk van het bot komt.
- Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
- Rol alle aardappels apart in bakpapier of aluminiumfolie. Pof ze in oven, afhankelijk van het formaat, in ± 50 min. gaar.
- Haal intussen het eendenvlees van het bot en verdeel in stukjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Laat de gepofte aardappels in een schone theedoek 5 min. rusten. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de geplukte eend in 5 min. weer warm.
- Vouw het bakpapier of de folie open. Snijd de aardappel over de lengte in en druk iets open. Verdeel de sla erover met de ui, de eend en een lepeltje mango-chutney. Bestrooi met de koriander.
Voedingswaarde
calorieën: 716kcal
eiwit: 15g
vet: 45g
koolhydraten: 59g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Of ga voor deze crowd pleasers: 21x vegetarische borrelhapjes waar je iedereen blij mee maakt.