gevulde zalm met perzik en citroentijm

gevulde zalm met perzik en citroentijm
RECEPT: HELENA MOURSELLAS, DOMINC SMITH | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
aantal 8 | hoofdgerecht | | |
Gevulde zalm! Stel je geeft een feest en je wilt geen bbq. Denk eens aan een visbuffet want er zijn nu volop mosselen, oesters, garnalen en zalm. Ga naar de visafslag en sta versteld van zoveel zilte zaligheid.
Maak ook eens zalm uit de oven: 13 onweerstaanbare recepten
Kooktijd30 minutes
oven1 hour 30 minutes
Totale tijd2 hours

Kookgerei

  • ook nodig: keukentouw, digitale kookthermometer (kookwinkel)

Ingrediënten

  • 10 takjes citroentijm, blaadjes geplukt en fijngesneden + extra voor erover
  • 1 el venkelzaad, geroosterd
  • 1 tl chilivlokken
  • 100 g boter in blokjes, op kamertemperatuur
  • 100 g grof broodkruim van niet te vers brood*
  • rasp van 1 biocitroen + 1 citroen in dunne schijfjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 ½ kg zalm (1 heel staartstuk*), schoongemaakt en ontschubd
  • 2 perziken, in dunne plakjes
  • 3 el extra vergine olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 120°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kom de citroentijm, het venkelzaad, de chilivlokken, boter, het broodkruim, de citroenrasp, knoflook en wat zout en peper. Leg de zalm op de bakplaat en bestrooi met zout en peper. Leg de plakjes perzik en citroenschijfjes in de buikholte en voeg het broodkruimmengsel toe. Bind de vis op met keuken- touw, steeds op 4 cm afstand van elkaar, om te voorkomen dat de vulling eruit glijdt in de oven. Besprenkel de vis met olijfolie en strooi er nog wat zout over.
  • Zet een braadslee onder in de oven en schenk voor de helft vol met kokendheet water. De waterdamp zorgt ervoor dat de vis niet uitdroogt. Schuif de bakplaat met de vis in het midden van de oven en bak in ± 1 1⁄2 uur gaar of tot het dikste deel binnenin 45°C is. Dek de vis losjes af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Bestrooi met nog wat citroentijm en serveer.

Voedingswaarde

calorieën: 744kcal
eiwit: 64g
vet: 49g
koolhydraten: 12g
auteur: delicious.
* Heb je een kleiner stuk zalm, dan wordt de oventijd korter. Trek per pond minder gewicht 5 min. van de oventijd af.
RECEPT: HELENA MOURSELLAS, DOMINC SMITH | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: zalm uit de oven: de 13 ultieme recepten