gevulde minipaprika’s met gepofte knoflookyoghurt

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hapje | | midden-oosters | glutenvrij, vegetarisch
Dit is dus echt megalekker: kleine paprika's van de barbecue gevuld met een rijke knoflookyoghurt. Om het af te maken strooit Janneke er een krokant mengsel van pistache met korianderzaad overheen.
kooktijd10 minutes
barbecue/oven50 minutes
totale tijd1 hour

Kookgerei

  • ook nodig: vijzel

ingrediënten

  • 2 bollen knoflook
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 2 tl gepelde gezouten pistachenoten
  • 2 takjes dille
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 8 minipaprika’s
  • 2 el olijfolie

instructies

  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 200°C. Snijd van de bol knoflook een kapje zodat de tenen zichtbaar zijn en je straks de zachte knoflook makkelijk eruit kunt knijpen. Verpak de knoflook in aluminiumfolie en pof op de barbecue of in de voorverwarmde oven in 40 min. zacht.
  • Stamp het korianderzaad in de vijzel grof. Hak de pistachenoten fijn. Rooster in een droge koekenpan het korianderzaad met de pistachenoten tot ze heerlijk geuren en schud op een bord. Hak de dille grof en meng met zout naar smaak erdoor.
  • Neem de knoflook uit de oven en druk het zachte knoflookpulp uit de teentjes. Meng de knoflook met de yoghurt en zout en peper naar smaak.
  • Maak een kerf in de zijkant van de paprika’s. Vul ze met de knoflookyoghurt. Bestrijk ze rondom met olijfolie.
  • Gril de paprika’s op de hete barbecue 8 min. rondom bruin en gaar. Leg ze gevuld op een schaaltje en bestrooi met het koriander-pistachemengsel.
Voedingswaarde:
calorieën: 113kcal
|
eiwit: 3g
|
vet: 7g
|
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Voor erbij: aubergine bbq spiesjes

STUDIO PHILIPPI