Koken in de sfeer van een Frans dorpsrestaurant, dat wil je! Met op het menu artisjoksoep, deze bolcourgettes met kruidige rijst of zeeduivel en toe fougasse met kaas & meloen. Kom in verrukkelijke Franse – maar ook andere wereldse – sferen met het mei-nummer van delicious. Bestel hem hier:
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
gevulde bolcourgettes met kruidige riz de camargue
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
frans |
glutenvrij, vegetarisch
Handige tip voor een etentje: maak dit vega hoofdgerecht van tevoren en zet een halfuur voor je het serveert in de oven. Kan je nog wat langer buiten zijn op een zachte lenteavond.Nog meer zuidelijke kost: camembertschnitzel met Provençaalse tomaten
kooktijd35 minuten
oven30 minuten
totale tijd1 uur 5 minuten
ingrediënten
- 8 kleine bolcourgettes
- 100 g rode Camarguerijst*
- 1 el olijfolie
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 6 tomaten ontveld, in blokjes
- 200 g rode kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 200 g kaas type tomme, cantal, saint-nectaire, morbier, in blokjes
- 1 bosje verse groene kruiden bijv. oregano, tijm, rozemarijn en/of marjolein, fijngesneden
instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een kapje van de bovenkant van de courgettes en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de knoflook, ui, courgette- en tomatenblokjes kort aan. Meng de bonen, rijst, kaas en groene kruiden erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en vul de uitgeholde courgettes ermee. Schep het eventueel teveel aan vulling ernaast.
- Zet de courgettes in een passende ovenschaal en verdeel de kaas erover. Leg de kapjes ernaast en bak in ± 30 min. gaar.
calorieën: 440kcal
|
eiwit: 20g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
* Camarguerijst is rode volkorenrijst uit de Franse Camargue. Je koopt het bij de delicatessenwinkel en online. Gebruik eventueel rode Thaise rijst of zilvervliesrijst.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING: ANN VAN DER AUWERA | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: aspergesoep met aardappel en Hollandse garnalen