vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
vegetarisch
Zin in een goede geroosterde tomatensoep met paprika? In dit recept maak je alles zelf, inclusief de pesto. Wel zo lekker.
Kookgerei
- staafmixer en blender of hakmolentje
Ingrediënten
- 1 kg overrijpe tomaten, gehalveerd
- 600 g rode paprika’s, zonder zaadlijsten, in grote stukken
- 160 ml olijfolie
- 1 rode ui, in ringen
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 750 ml groentebouillon
- 1½ tl rietsuiker
pangrattato
- 60 ml olijfolie, 4 el
- 150 g zuurdesembrood, verkruimeld
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
pesto
- 1 bosje basilicum blaadjes geplukt
- ½ teen knoflook fijngesneden
- 1½ el pijnboompitten geroosterd
- 30 g Parmezaanse kaas fijn geraspt
- 100 ml olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Leg de tomaten en paprika’s op de geprepareerde bakplaten, besprenkel ze met 80 ml olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Rooster ze 30-40 min. tot ze gaan karamelliseren en blaren krijgen. Neem uit de oven.
- Verhit de resterende 80 ml olijfolie in een grote (soep)pan op matig vuur. Schep de ui met de knoflook 5-6 min. om tot hij glazig wordt. Voeg de geroosterde tomaten en paprika’s toe en schep om. Schenk de bouillon erbij en roer de suiker erdoor. Breng aan de kook en laat 10-12 min. trekken. Voeg zout en peper toe. Neem van het vuur en pureer glad met de staafmixer. Zeef de soep, schenk terug in de pan en houd warm.
- Verhit voor de pangrattato de 60 ml olijfolie in een middelgrote koekenpan op matig tot hoog vuur. Schep de broodkruimels met het paprikapoeder hierin 7-8 min. om tot ze goudbruin kleuren.
- Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender en maak een gladde saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Als je pesto overhoudt, kun je die 1 week bewaren in de koelkast.
- Schep de warme soep in kommen, schep de pesto erop en bestrooi met pangrattato.
Voedingswaarde
calorieën: 827kcal
eiwit: 10g
vet: 71g
koolhydraten: 33g
Recept: Matt Moran,
Fotografie: Benjamin Dearnley,
Styling: Kirsten Jenkins
Fotografie: Benjamin Dearnley,
Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 17x de lekkerste lentesoep