geroosterde aubergines met satésaus

geroosterde aubergines met satésaus
RECEPTEN EN BEREIDING: SHANNON BENNET | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS, NIGEL LOUGH.

Naast deze geroosterde aubergines op zoek naar meer lekkere, snelle recepten? Bestel onze special Elke Dag! Lees er hier meer over.

Geroosterde aubergines met satésaus

lactosevrij
aantal 4 | bijgerecht | | indonesisch, thais | lactosevrij
Deze salade van knapperige groenten en zacht geroosterde aubergines met pindasaus is een variatie op Indonesische gado-gado.
Ga je een rijsttafel maken? Zet dan ook deze rendang op het menu.
Kooktijd10 minutes
oven30 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 2 aubergines (à 300 g) in de lengte gehalveerd
  • 2 ½ el olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rode currypasta
  • 120 ml pindakaas met stukjes noot
  • 400 ml kokosmelk (uit blik)
  • 1 el vissaus
  • 1 limoen de ene helft uitgeperst, de andere helft in partjes
  • 100 g peultjes afgehaald, in dunne reepjes
  • 150 g Chinese kool in dunne reepjes
  • rode chilipeper in ringetjes Thaise basilicum, korianderblad en pinda’s, om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kerf de snijvlakken van de halve aubergines kruiselings diep in met sneden op 1 1⁄2 cm onderlinge afstand. Leg met de snijvlakken naar boven op de bakplaat.
  • Roer in een kom 1 el olie en de sojasaus door elkaar. Kwast de snijvlakken van de aubergines hiermee in, tot diep in de inkervingen. Bestrooi met zout en peper en bak in 25-30 min. goudbruin en gaar.
  • Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan op matig vuur, voeg de currypasta toe en roer 1 min. tot het aroma vrijkomt. Roer de pindakaas en de kokosmelk erdoor en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat onder regelmatig roeren 3 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en roer de vissaus en het limoensap erdoor.
  • Bestrijk een grote schaal met een deel van de satésaus. Leg de aubergines erop en verdeel hierover de fijngesneden rauwe peultjes, kool, chilipeper en kruiden. Bestrooi met de pinda’s en knijp er wat limoensap over. Geef de rest van de satésaus erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 616kcal
eiwit: 15g
vet: 49g
koolhydraten: 25g
auteur: delicious.
RECEPTEN EN BEREIDING: SHANNON BENNET | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS, NIGEL LOUGH.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook eens Indonesische saté! Zo maak je de klassieker voor de BBQ.