Eke: ‘Om de 80/20-norm te bereiken – meer groente en minder vlees – kook ik veel met noten en verse kruiden. Dat geeft gerechten extra hartigheid, zo ook deze snelle asperges uit de oven.’
glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
hollands |
glutenvrij, lactosevrij
Door asperges te roosteren krijgen ze meer smaak. De noten op de zalm zorgen voor een lekkere bite en maken dit lichte gerecht lekker vullend.
Ingrediënten
- 500 g witte asperges geschild, onderkant verwijderd
- 500 g groene asperges, onderkant verwijderd
- 100 ml olijfolie
- 1 bosje basilicum 30 g, grofgehakt
- 1 bosje koriander 30 g, grofgehakt
- 1 dik stuk zalmfilet à 250 g, in dunne plakken van ½ cm
- 1 el dijonmosterd
- 75 g ongezouten notenmix
- evt. nieuwe gekookte krielaardappeltjes, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Doe de hele asperges in een kom of schaal en meng ze met de olijfolie, kruiden, zout en peper. Spreid de asperges uit over een bakblik en rooster ze + 10 min. in de oven tot ze beetgaar zijn. Draai ze na 5 min. om.
- Leg de plakken zalm naast elkaar op een bakblik bekleed met bakpapier. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en bestrijk ze met een dun laagje mosterd. Plet de noten onder een pan lof maal ze in een keukenmachine) tot fijne stukjes.
- Bestrooi de vis met de stukjes noten en gaar de vis ‡ 3 min. bij de asperges in de oven. Lekker met nieuwe aardappeltjes.
Voedingswaarde
RECEPT: EKE MARIËN | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Heb je deze traybake met krieltjes, asperges, geitenkaas, boerenham & bieslookdressing al eens geprobeerd?