aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
hollands |
glutenvrij, lactosevrij
Door asperges te roosteren krijgen ze meer smaak. De noten op de zalm zorgen voor een lekkere bite en maken dit lichte gerecht lekker vullend.
Kooktijd30 minutesminutes
oven10 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
500gwitte aspergesgeschild, onderkant verwijderd
500ggroene asperges,onderkant verwijderd
100mlolijfolie
1bosje basilicum30 g, grofgehakt
1bosje koriander30 g, grofgehakt
1dik stuk zalmfilet à 250 g,in dunne plakken van ½ cm
1eldijonmosterd
75gongezouten notenmix
evt. nieuwe gekookte krielaardappeltjes,voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Doe de hele asperges in een kom of schaal en meng ze met de olijfolie, kruiden, zout en peper. Spreid de asperges uit over een bakblik en rooster ze + 10 min. in de oven tot ze beetgaar zijn. Draai ze na 5 min. om.
Leg de plakken zalm naast elkaar op een bakblik bekleed met bakpapier. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en bestrijk ze met een dun laagje mosterd. Plet de noten onder een pan lof maal ze in een keukenmachine) tot fijne stukjes.
Bestrooi de vis met de stukjes noten en gaar de vis ‡ 3 min. bij de asperges in de oven. Lekker met nieuwe aardappeltjes.