gepofte aardappel met Thaise curry, pulled chicken, taugé & rode ui

gepofte aardappel met Thaise curry, pulled chicken, taugé & rode ui
RECEPT: DOSIA BREWER, FOTOGRAFIE: WOUT HENDRIKS, STYLING: DEBBIE DEMANGELAERE
glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | fusion, thais | glutenvrij
Zoet, pittig, kruidig, fris en vol… deze aardappel heeft het allemaal! Dosia geeft je ook nog een aantal variaties, dus scroll even door naar de notities onder dit recept.
Kooktijd40 minutes
oven1 hour 15 minutes
Totale tijd1 hour 55 minutes

Ingrediënten

  • 4 heel grote kruimige pofaardappels (± 250 g p.st.)
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el Thaise rode currypasta
  • 1 tl vissaus + evt. extra
  • 350-400 g kippendijfilet
  • 1 kleine rode ui
  • 100 ml appelazijn
  • snuf suiker
  • 2 el kokosroom + evt. extra voor erover
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 100 g taugé
  • wat biet- en worteljulienne, voor erover
  • ½ bosje koriander, blaadjes geplukt
  • 1 rode chilipeper, in dunne reepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Wrijf de aardappels in met wat van de olie en zout. Bak de aardappels in het midden van de oven in ± 1 uur gaar.
  • Meng intussen de currypasta met vissaus en wrijf de kipfilets ermee in. Laat 10 min. afgedekt intrekken. Snijd de ui in dunne plakjes meng in een kom met de azijn, een snufje zout en suiker en laat tot gebruik intrekken.
  • Verwarm de rest van de olie in de koekenpan en bak de kip rondom bruin en in 15-20 min. gaar. Keer regelmatig. Laat de kip even afkoelen en trek het vlees in reepjes. Meng het vlees met 2 el kokosroom en bosui en breng op smaak met extra vissaus, peper en zout.
  • Neem de aardappels uit de oven en maak er overlangs een snee in. Haal het kruim iets los, bestrooi met wat zout en verdeel het kipmengsel erover. Top af met taugé, wat biet en worteljulienne en bestrooi met koriander en rodepeperreepjes. Bedruppel evt. met extra kokosroom.

Voedingswaarde

calorieën: 466kcal
eiwit: 30g
vet: 15g
koolhydraten: 53g
auteur: delicious.
VARIATIE 1 Gebruik i.p.v. kip 300 g tofoe. Doe de tofoe in dubbelgevouwen keukenpapier, leg er een plank op en verzwaar met een pan of conservenblikken. Laat 30 min. uitlekken. Zo wordt de tofoe steviger. Snijd de tofoe in plakken, marineer en grill ze om en om tot er grillstrepen ontstaan. Snijd in reepjes. Volg verder het recept.
VARIATIE 2 Gebruik i.p.v. 250 g biefstuk en snijd in reepjes. Marineer de plakjes en bak ze in de koekenpan met ½ el olie al omscheppend 1-1½ min. Volg verder het recept.
RECEPT: DOSIA BREWER, FOTOGRAFIE: WOUT HENDRIKS, STYLING: DEBBIE DEMANGELAERE
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kook ook eens deze knoflookgarnalen (gambas al ajillo)