glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
amerikaans |
glutenvrij, vegetarisch
Door de aardappeltjes te pletten na het bakken, en ze daarna nóg een keer te roosteren, worden ze ongelofelijk krokant. Geen wonder dat smashed potatoes – vaak geserveerd onder een berg van Parmezaan – een geliefde (bar)snack is in Amerika.
Ingrediënten
- 850 g krieltjes, geschrobt
- 1-2 el olijfolie, om in te bakken
- ¼ tl versgeraspte nootmuskaat
- 150 g feta
- 60 g Griekse yoghurt
- 4 takjes munt, blaadjes fijngesneden + extra om te bestrooien
- chilivlokken
- 400 g spinazie
- 1 el granaatappelmelasse
- 100 g granaatappelpitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de krieltjes in een klein bakblik
- en wrijf ze in met wat van de olie en bestrooi met wat zout. Gaar de krieltjes in het midden van de oven in ± 30 min., afhankelijk van de grootte.
- Druk de krieltjes met de pureestamper iets plat en bestrooi met nootmuskaat. Laat ze wat afkoelen, bedruppel royaal met extra olie en bak in het midden van de oven in ± 30 min. zodanig dat de randjes goudbruin en knapperig zijn.
- Maal intussen de feta in de hakmolen van de staafmixer met de pulseknop tot fijne kruimels. Voeg de yoghurt toe en mix tot een gladde dip. Meng wat fijngesneden munt erdoor en breng op smaak met chilivlokken.
- Blancheer intussen de spinazie in gezouten kokend water. Laat uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Haal het goed los en meng met de granaat- appelmelasse, zout en peper en de helft van de munt.
- Neem de aardappels uit de oven en leg de spinazie er in plukjes tussen. Verdeel het fetamengsel in schepjes erover en bestrooi met de rest van de munt en de granaatappelpitjes.
Voedingswaarde
calorieën: 396kcal
eiwit: 15g
vet: 15g
koolhydraten: 48g
RECEPTEN: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX | STYLING: DEBBY DE MANGELAERE.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: Luie fatayer met spinazie, snijbiet, dille & granaatappelmelasse