gepaneerde kalfskoteletten met salie en rauwe ham

aantal 6 | hoofdgerecht | | italiaans |
Geef – net als veel Italianen – brood dat je over hebt een tweede leven in je keuken. Want oud brood inclusief korst kun je makkelijk in de keukenmachine vermalen tot broodkruim. Gebruik direct als paneermeel in dit recept, want zo maak je fantastische kalfskoteletten met een krokant korstje.
kooktijd35 minutes
wachten + oven25 minutes
totale tijd1 hour

Kookgerei

  • ook nodig: vleeshamer of deegroller

ingrediënten

  • 1,8 kg kalfskoteletten 6 stuks, uiteinde van het bot afgeschraapt (bestel bij je slager)*
  • 6 plukjes salie + losse salieblaadjes voor erover
  • 6 plakjes rauwe ham
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 300 g zuurdesembrood van enkele dagen oud, gemalen
  • 4 el fijngesneden bladpeterselie
  • 3 el fijngesneden tijmblaadjes
  • rasp van 1 biocitroen + citroenpartjes voor erbij
  • 40 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • zonnebloemolie, om in te bakken
  • zeezoutvlokken

instructies

  • Sla met de vleeshamer of deegroller op de koteletten tot ze 1 cm dik zijn. Leg op elke kotelet een plukje salie en omwikkel met een plakje ham. Besla de koteletten nogmaals zachtjes met de vleeshamer, zodat de salie en ham goed aan het vlees plakken.
  • Strooi de bloem in een groot bord en meng met zout en peper. Roer in een ander diep bord de eieren los met de melk. Strooi het broodkruim in een grote schaal en meng met de peterselie, tijm, citroenrasp, Parmezaanse kaas en wat zout en peper. Haal de koteletten eerst door het bloemmengsel, klop goed af en haal dan door het eimengsel. Paneer ze ten slotte met het broodkruimmengsel. Ze hoeven niet helemaal bedekt te zijn; het is prima als er nog wat ham en salie zichtbaar blijft. Leg de gepaneerde koteletten op een dienblad en zet 15 min. in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vul een diepe pan voor de helft met olie en verhit tot 180°C. Een blokje brood kleurt hierin in 30 sec. goudbruin. Bak de koteletten met 2 tegelijk in 4-5 min. goudbruin; keer ze halverwege. Leg ze op een bakplaat en bak ze nog 8-10 min. in de oven.
  • Bak de losse salieblaadjes krokant in de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Neem de koteletten uit de oven en laat 5-6 min. rusten voor serveren. Bestrooi met de krokante salieblaadjes, zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper en geef er citroenpartjes bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 618kcal
|
eiwit: 58g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 25g
auteur: delicious.
* Kun je geen kalfskoteletten vinden? Neem dan 6 ongepaneerde kalfsschnitzels en bereid ze op dezelfde manier.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer recepten met (oud) brood: 154x casual koken met (stok)brood & ciabatta

RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.