Gele viscurry met kurkuma en kokos

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | thais |
Zachte curry die flink geurt naar kurkuma en kokos. Wij vullen deze met wijting: die smaak is verfijnder dan je denkt en werkt volmaakt bij de specerijen. Ook lekker: deze zalm in rode currysaus.
kooktijd45 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 2-3 groene pepers fijngesneden
  • 1 el gemberwortel fijngesneden, vers, geschild
  • 2 tl kurkuma* fijngesneden, vers, geschild
  • 2-3 el zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tl kurkuma* gemalen
  • 2 tl korianderzaad gemalen
  • 1 tl komijn gemalen
  • ¼ tl kruidnagel gemalen
  • 6 groene kardemompeulen* gekneusd
  • 12 kerrieblaadjes* vers, + evt. extra gefrituurd, voor garnering
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml visbouillon evt. van ½ tablet
  • 600 g wijting of wijtingfilets met vel, in stukken van 4 cm
  • sap van 1 limoen
  • gestoomde basmatirijst en korianderblad voor erbij

instructies

  • Wrijf de knoflook, groene pepers, gember en verse kurkuma samen fijn in een vijzel tot een grove pasta of maal fijn in de keukenmachine.
  • Verhit de olie in een diepe koekenpan op matig vuur. Schep hierin de ui 3-4 min. om zonder te laten kleuren. Voeg de peperpasta toe en schep 3-4 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de specerijen en kerrieblaadjes toe en roer nog 2 min. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 10 min. zachtjes inkoken. Voeg de vis toe en pocheer in 4-5 min net gaar. Neem van het vuur en voeg limoensap en zout naar smaak toe.
  • Serveer de curry met rijst, bestrooid met koriander en gefrituurde kerrieblaadjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Verse kurkuma, gemalen kurkuma en kardemom is te koop bij toko’s en veel natuurwinkels. Gedroogd kerrieblad is bij veel toko’s te koop. Vers is moeilijker, soms zijn ze in de diepvries te vinden.
Recepten: Christine Manfield. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!