gele viscurry met kurkuma en kokos

Zo’n goudkleurig gerecht voor je neus bevredigt al je comfortfood behoeften. Zacht en romig, maar toch ook fris dankzij gember, kokos en limoen! Serveer er warme, verse rijst bij en je ploft straks uiterst gelukkig op de bank.

Krijg je nooit genoeg van dit soort eten? Stop maar met zoeken, dit is dé lijst voor jou: 24x zalige curry’s om zelf te maken.

Gele viscurry met kurkuma en kokos

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | thais |
Zachte curry die flink geurt naar kurkuma en kokos. Wij vullen deze met wijting: die smaak is verfijnder dan je denkt en werkt volmaakt bij de specerijen. Ook lekker: deze zalm in rode currysaus.
kooktijd45 minutes
totale tijd45 minutes

ingrediënten

  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 2-3 groene pepers fijngesneden
  • 1 el gemberwortel fijngesneden, vers, geschild
  • 2 tl kurkuma* fijngesneden, vers, geschild
  • 2-3 el zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tl kurkuma* gemalen
  • 2 tl korianderzaad gemalen
  • 1 tl komijn gemalen
  • ¼ tl kruidnagel gemalen
  • 6 groene kardemompeulen* gekneusd
  • 12 kerrieblaadjes* vers, + evt. extra gefrituurd, voor garnering
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml visbouillon evt. van ½ tablet
  • 600 g wijting of wijtingfilets met vel, in stukken van 4 cm
  • sap van 1 limoen
  • gestoomde basmatirijst en korianderblad voor erbij

instructies

  • Wrijf de knoflook, groene pepers, gember en verse kurkuma samen fijn in een vijzel tot een grove pasta of maal fijn in de keukenmachine.
  • Verhit de olie in een diepe koekenpan op matig vuur. Schep hierin de ui 3-4 min. om zonder te laten kleuren. Voeg de peperpasta toe en schep 3-4 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de specerijen en kerrieblaadjes toe en roer nog 2 min. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 10 min. zachtjes inkoken. Voeg de vis toe en pocheer in 4-5 min net gaar. Neem van het vuur en voeg limoensap en zout naar smaak toe.
  • Serveer de curry met rijst, bestrooid met koriander en gefrituurde kerrieblaadjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Verse kurkuma, gemalen kurkuma en kardemom is te koop bij toko’s en veel natuurwinkels. Gedroogd kerrieblad is bij veel toko’s te koop. Vers is moeilijker, soms zijn ze in de diepvries te vinden.
Recepten: Christine Manfield. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Best een bijzonder, geel goedje trouwens. Hier lees je er meer over: alles over wonderwortel kurkuma!