nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

zalm in rode curry

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
kooktijd15 minuten
Oven20 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 1 wortel in reepjes
  • 100 g peulen afgehaald, in reepjes
  • 1 courgette overlangs gehalveerd, in reepjes
  • 60 ml rijstolie
  • 3 bosuien fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 75 g Thaise rode currypasta
  • 400 g cherrytomaatjes 1 blik
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 375 ml kokosmelk
  • 4 zalmfilets ontveld, van 180 g elk, fijne graatjes verwijderd
  • zilvervliesrijst of quinoa gaar, voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de wortel-, peulen courgettereepjes in een kom. Voeg 1 eetlepel olie, zout en peper toe en schep alles goed door elkaar.
  • Verhit ook 1 eetlepel olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Doe er bosui en knoflook in en laat de ui in 1-2 min. glazig worden. Roer de currypasta door de groenten en blijf 1 min. roeren tot hij geurt. Voeg de cherrytomaten toe en laat alles 3-4 min. sudderen, roer er vissaus, limoensap en kokosmelk door.
  • Neem de pan van het vuur. Vet een braadslee in met de overgebleven eetlepel olie. Leg de zalm erin. Verdeel de groenten over de zalm en giet de saus eromheen. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet hem 20 min. in de oven tot de zalm net gaar is. Serveer de curry met zilvervliesrijst of quinoa.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
zalm

Vijf extra receptideeën