gekonfijte kabeljauw met groene paprikacrème

gekonfijte kabeljauw met groene paprikacrème
CHANTAL ARNTS

Kunstenaar Iris Tonies en haar man Arnout Krediet streken in 2013 neer in de Catalaanse heuvels in een boerderij midden tussen de wijngaarden. delicious. beleefde hun paradijs en deelt nu deze super vakantielocatie en een geweldig puur Catalaans menu om zelf thuis te koken.

In het juli-nummer van delicious. delen we naast deze zonnige kabeljauw nog meer heerlijke Spaanse recepten, waaronder een prachtig stukje langzaam geroosterde lam met bietencrème en een fluweelzachte geroosterde aubergine. Het magazine bestel je hier:

gekonfijte kabeljauw met groene paprikacrème

glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | spaans | glutenvrij, lactosevrij
Voor een supermals resultaat konfijt je kabeljauw in Spaanse olijfolie. De zalvige puree van paprika en knapperige boerenkool maken dit Spaanse gerecht helemaal af.
6 Spaanse salade recepten, por favor
Kooktijd45 minutes
intrekken30 minutes
Totale tijd1 hour 15 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: keukenthermometer, blender of keukenmachine

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauw met vel dik stuk, in vieren gesneden
  • ± 350 g groene paprika 1 grote, in dunne repen
  • ± 250 ml olijfolie + 1 el om in te bakken
  • ± 40 g verse boerenkool of palmkool, gesneden
  • veldsla of spinazieblaadjes, als garnering

Instructies

  • Wrijf de vis royaal in met zout en laat ± 30 min. intrekken.
  • Doe intussen de paprika in een kleine pan waar de repen net in passen. Schenk ± 250 ml olie erbij en breng net tegen de kook aan. De olie mag niet gaan borrelen. Neem de paprika na ± 10 min. uit de olie en laat uitlekken. Laat de olie in de pan.
  • Spoel het zout van de vis af en dep goed droog. Doe de vis in de pan met de olie en verwarm de olie tot ± 50°C, gebruik evt. een keukenthermometer. Gaar de vis ± 15 min. of tot het visvlees ondoorzichtig is en je een satéprikker er makkelijk in kunt steken. Neem uit de pan en laat iets uitlekken
  • Verhit intussen de el olie in een koekenpan op heel hoog vuur. Bak de boerenkool al omscheppend in een paar min. knapperig.
  • Doe 135 ml van de olie uit de pan en de paprika in de blender en pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de paprikacrème over 4 diepe borden en leg een stuk kabeljauw in het midden. Verdeel de boerenkool erover en garneer met sla of spinazie.

Voedingswaarde

calorieën: 511kcal
eiwit: 26g
vet: 44g
koolhydraten: 2g
auteur: delicious.
RECEPTEN: ORIOL LLAVINA, MOHA ESSABI | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING, KERAMIEK: IRIS TONIES | SERVETTTEN, TAFELKLEED: MAISONSDUMONDE.COM.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!