vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, ovengerecht, voorgerecht |
doordeweeks, lente, weekend |
|
vegetarisch
hoofdgerecht, ovengerecht, voorgerecht |
doordeweeks, lente, weekend |
|
vegetarisch
Elke maand kiezen we een kaaskampioen, kaas die speciale aandacht verdient en geven we je een toprecept. Op de plank: Hollandse geitenkaas. We maakten er deze prachtige geitenkaastaart met uienchutney & rucola mee. Een feestelijk voorgerecht of makkelijk hoofdgerecht voor doordeweeks.
Ingrediënten
rodewijn-uienchutney
- 3 el extra vergine olijfolie
- 2 kleine rode uien, in dunne ringen
- 4 el rode wijn 60 ml
- 2 tl bruine basterdsuiker
- 1 el balsamico-azijn
- 1 takje tijm, blaadjes gerist
geitenkaastaart
- 150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
- 60 g crème fraîche (4 el)
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 eidooier, losgeroerd met 1 tl water, om het deeg te bestrijken
- 40 g kalamata-olijven, ontpit en in stukjes
- ½ bosje rucola
- 50 g walnoten, geroosterd en grof gehakt
Instructies
-
Verhit voor de chutney de olie in een pan met dikke bodem op matig tot laag vuur. Bak hierin de ui in 8-10 min. glazig onder regelmatig omscheppen. Roer de wijn, suiker, balsamico-azijn en tijm erdoor. Draai het vuur laag en laat de chutney onder regelmatig roeren nog 3-4 min. inkoken totdat hij gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 220ºC.
-
Meng de geitenkaas met een vork door de crème fraîche. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het deeg rondom, op 2 cm van de rand in met een scherp mesje en bestrijk de rand met het eimengsel; zorg dat dit niet over de rand druipt.
-
Verdeel de uienchutney over de deegbodem. Breng schepjes van het geitenkaasmengsel in aan op de vulling en verdeel de olijven erover. Bak de geitenkaastaart 18-20 min. tot het bladerdeeg goudbruin en uitgerezen is. Laat 5 min. rusten, strooi de rucola en walnoten erover en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 652kcal
eiwit: 14g
vet: 49g
koolhydraten: 32g
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!