gegrilde snijbonen met tonnato & crostinicrunch

aantal 4 | voorgerecht | | italiaans |
Geen kalfsvlees met tonijnsaus (vitello tonnato) maar knapperig gegrilde snijbonen. Echt fantastisch lekker!
Tip: Vervang de snijbonen ook eens door gegrilde babyromaine.
kooktijd20 minutes
oven10 minutes
totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: vijzel, staafmixer met hakbakje

ingrediënten

  • 1/4 Turks brood, in lange repen
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaad, grof gevijzeld
  • 1 tl korianderzaad, grof gevijzeld
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie, uitgelekt
  • 2 ansjovisfilets
  • rasp en sap van 1/2 biocitroen
  • 40 g kappertjes
  • 1 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 400 g snijbonen, schoongemaakt

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de repen Turks brood op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie. Bestrooi met het venkel- en korianderzaad en rooster in 8-10 min. goudbruin en knapperig in de oven.
  • Doe voor de tonnatosaus de tonijn, ansjovis, citroenrasp en het -sap, de kappertjes, yoghurt en mayonaise in het hakbakje van de staafmixer en pureer tot romige saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel de snijbonen rondom met de resterende 2 el olijfolie, peper en zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de snijbonen ± 4 min. of totdat er rondom grillstreepjes ontstaan. Keer regelmatig.
  • Serveer de snijbonen met de tonnatosaus en breek de crostini’s in grove stukken erboven.
Voedingswaarde:
calorieën: 379kcal
|
eiwit: 20g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 24x komkommer recepten – knapperig, sappig en verkoelend

RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN.