aantal 4 |
voorgerecht |
|
italiaans |
Geen kalfsvlees met tonijnsaus (vitello tonnato) maar knapperig gegrilde snijbonen. Echt fantastisch lekker! Tip: Vervang de snijbonen ook eens door gegrilde babyromaine.
Kookgerei
- ook nodig: vijzel, staafmixer met hakbakje
Ingrediënten
- 1/4 Turks brood, in lange repen
- 4 el olijfolie
- 1 tl venkelzaad, grof gevijzeld
- 1 tl korianderzaad, grof gevijzeld
- 2 blikjes tonijn in olijfolie, uitgelekt
- 2 ansjovisfilets
- rasp en sap van 1/2 biocitroen
- 40 g kappertjes
- 1 el yoghurt
- 2 el mayonaise
- 400 g snijbonen, schoongemaakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de repen Turks brood op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie. Bestrooi met het venkel- en korianderzaad en rooster in 8-10 min. goudbruin en knapperig in de oven.
- Doe voor de tonnatosaus de tonijn, ansjovis, citroenrasp en het -sap, de kappertjes, yoghurt en mayonaise in het hakbakje van de staafmixer en pureer tot romige saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel de snijbonen rondom met de resterende 2 el olijfolie, peper en zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de snijbonen ± 4 min. of totdat er rondom grillstreepjes ontstaan. Keer regelmatig.
- Serveer de snijbonen met de tonnatosaus en breek de crostini’s in grove stukken erboven.
Voedingswaarde
calorieën: 379kcal
eiwit: 20g
vet: 24g
koolhydraten: 19g
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 24x komkommer recepten – knapperig, sappig en verkoelend