lactosevrij, vegan
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
|
lactosevrij, vegan
Dun gesneden, gegrild en met een powerdressing van sake, mirin & tahin.
Ingrediënten
- 2 stronken broccoli in lange plakken van 2 cm dik
- 80 g witte misopasta (shiro)
- 140 ml mirin
- 180 ml sake
- 3 el fijne kristalsuiker
- 5 el 80 ml tahini (sesampasta)
- 3 kleine dunne komkommers of snackkomkommers in plakjes van 2 cm
- 4 el extra vergine olijfolie
- 300 g dikke udon noedels (voorgekookt)
- maanzaad om erover te strooien
Instructies
- Blancheer de plakken broccoli in 2-3 min. beetgaar in ruim kokend water met zout, giet af en leg in een kom met ijskoud water. Giet weer af en dep droog met keukenpapier.
- Verwarm de miso, mirin, sake en suiker op matig vuur. Laat onder af en toe roeren in 15-25 min. inkoken tot het stroperig is. Houd ± 150 ml over. Neem van het vuur en roer de tahini en 1-2 el water erdoor, zodat het dik vloeibaar is. Laat afkoelen en breng evt. op smaak met peper.
- Verhit een grillpan op hoog vuur (BBQ kan ook). Bestrijk de broccoli en komkommer met olie en gril ze 2-4 min. per kant tot je strepen ziet en de broccoli gaar is. Laat afkoelen.
- Neem de noedels uit de verpakking en laat ze in ruim heet water soepeler worden. Laat uitlekken en schep om met wat dressing in een schaal.
- Schep de broccoli en komkommer erop. Sprenkel er wat dressing over en bestrooi met maanzaad. Serveer de rest van de dressing erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 935kcal
eiwit: 24g
vet: 31g
koolhydraten: 135g
RECEPT: RAMAEL SCULLY | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Toch meer zin in soep? Maak oma’s brodo di verdure (Italiaanse groentesoep)