gegrilde-broccolisalade met misodressing

gegrilde-broccolisalade met misodressing
RECEPT: RAMAEL SCULLY | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.
Voorkeur: lactosevrij, vegan

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | | lactosevrij, vegan

Dun gesneden, gegrild en met een powerdressing van sake, mirin & tahin.

Kooktijd:40

Totale tijd:40

Ingrediënten

  • 2 stronken broccoli in lange plakken van 2 cm dik
  • 80 g witte misopasta (shiro)
  • 140 ml mirin
  • 180 ml sake
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 5 el 80 ml tahini (sesampasta)
  • 3 kleine dunne komkommers of snackkomkommers in plakjes van 2 cm
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 300 g dikke udon noedels (voorgekookt)
  • maanzaad om erover te strooien

Instructies

  1. Blancheer de plakken broccoli in 2-3 min. beetgaar in ruim kokend water met zout, giet af en leg in een kom met ijskoud water. Giet weer af en dep droog met keukenpapier.
  2. Verwarm de miso, mirin, sake en suiker op matig vuur. Laat onder af en toe roeren in 15-25 min. inkoken tot het stroperig is. Houd ± 150 ml over. Neem van het vuur en roer de tahini en 1-2 el water erdoor, zodat het dik vloeibaar is. Laat afkoelen en breng evt. op smaak met peper.
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur (BBQ kan ook). Bestrijk de broccoli en komkommer met olie en gril ze 2-4 min. per kant tot je strepen ziet en de broccoli gaar is. Laat afkoelen.
  4. Neem de noedels uit de verpakking en laat ze in ruim heet water soepeler worden. Laat uitlekken en schep om met wat dressing in een schaal.
  5. Schep de broccoli en komkommer erop. Sprenkel er wat dressing over en bestrooi met maanzaad. Serveer de rest van de dressing erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 935 kcal
  • eiwit: 24 g
  • vet: 31 g
  • koolhydraten: 135 g

RECEPT: RAMAEL SCULLY | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Toch meer zin in soep? Maak oma’s brodo di verdure (Italiaanse groentesoep)