glutenvrij
aantal 6 |
bijgerecht |
|
amerikaans |
glutenvrij
Gegrilde broccoli met frisse basilicumdressing is hét perfecte bijgerecht deze zomer.Vega(n) tip: Vervang de ansjovis door 1 el kappertjes, zo maak je de salade vega. Liever vegan? Vervang dan de mayonaise en Griekse yoghurt door plantaardige alternatieven.Basilicum over? Maak een tosti met pesto en zuurkool
Ingrediënten
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 ansjovisfilet op olie
- 200 g Griekse yoghurt
- 150 g mayonaise
- 20 g peterselieblaadjes
- 1 el rodewijnazijn
- 20 g basilicumblaadjes + extra
- 2 stronken broccoli, in plakjes
- 80 ml extra vergine olijfolie
Instructies
- Pureer de knoflook met de ansjovis, yoghurt, mayonaise, peterselie, azijn en basilicum in de blender tot gladde groene dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit de grillpan of koekenpan op matig tot hoog vuur. Doe de broccoli in een kom en schep om met de olie.
- Gril de broccoliplakken 8 min. zodat ze grillstreepjes krijgen; keer ze halverwege. Zijn ze halverwege nog niet gaar, gril ze dan de laatste 4 min. afgedekt.
- Giet de green goddess-dressing op een grote schaal en schep de broccoli erop. Bestrooi met basilicum en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 355kcal
eiwit: 5g
vet: 35g
koolhydraten: 3g
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 14x broccoli gerechten waarvan je gegarandeerd extra wil opscheppen