vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, najaar, weekend |
italiaans |
vegetarisch
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, najaar, weekend |
italiaans |
vegetarisch
In de maand oktober maken Minta & Mae deze overheerlijke gegratineerde pastaschelpen met pompoensaus, perfect voor de frissere dagen! Extra fijn: in dit artikel leggen we je haarfijn uit hoe je een pompoen schilt.
Meer vega recepten van Minta & Mae? Bekijk hier alle Minta & Mae recepten.
Kookgerei
-
ook nodig: staafmixer, grote ovenschaal
Ingrediënten
- 400 g flespompoen geschild en in blokjes
- 7 el olijfolie
- 1 el za’atar
- rasp van ½ sinaasappel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 300 g pastaschelpen conchiglioni
- 100 g parmezaanse kaas of pecorino fijn geraspt
- 3 sneetjes zuurdesembrood grof gescheurd
- 1 takje verse oregano blaadjes gerist en fijngesneden
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el van de olijfolie en bestrooi met de za’atar, sinaasappelrasp en wat peper en zout. Schep om zodat alle pompoenblokjes met het mengsel zijn bedekt.
-
Bak de pompoen in 20-25 min. gaar.
-
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een hapjespan de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 5 min. pruttelen.
-
Voeg de helft van de pompoenblokjes met de aanhangende olie toe aan de tomatensaus. Neem de pan van het vuur en pureer het pompoen-tomatenmengsel tot een gladde saus.
-
Zet de oven op grillstand.
-
Giet de pasta af. Schep de pompoensaus door de pasta en verdeel met de achtergehouden pompoenblokjes over de ovenschaal.
-
Meng de broodstukjes met de geraspte kaas, verse oregano en 2 el olijfolie. Bestrooi de pasta met een laagje broodkruim.
-
Gratineer de pasta 5-10 min. in de oven tot het broodkruim knapperig is.
Voedingswaarde
calorieën: 638kcal
eiwit: 25g
vet: 27g
koolhydraten: 71g
TIP Lekker met een salade van dungesneden venkel & dille.
Recept: Minta Nicolaï. Fotografie: Sophia van den Hoek. Styling: Annemieke Paarlberg. Bereiding: Jessica Lek.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!