Gefrituurde citroenspiering met saffraanmayonaise

spiering


aantal 6 | voorgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | mediterraans |
Serveer ook eens vis bij de borrel! Deze spiering met saffraanmayonaise maak je in een mum van tijd klaar en kun je serveren als voorgerecht, bijgerecht of als feestelijk hapje. Ook garnalen zijn gefrituurd heel lekker bij de borrel. Lees hier hoe je ze klaarmaakt.
kooktijd15 minutes
Frituren5 minutes

ingrediënten

  • 1 flinke pluk saffraan
  • el wittewijnazijn
  • 3 biocitroenen rasp
  • 1 biosinaasappel + een groot stuk citroenschil
  • 200 g bloem
  • 1 eidooier
  • ½ el dijonmosterd
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 tl roze peperbessen gekneusd
  • 1 kg spiering zie rechter kolom voor alternatieven
  • ook nodig: olie om te frituren

instructies

  • Leg de saffraandraadjes in de azijn en laat 30 min. staan.
  • Meng intussen de citroen- en sinaasappelrasp met ¼ tl zeezout. Meng dit citruszout dan gelijkmatig door de bloem. Laat even staan, zodat de bloem de smaak kan opnemen.
  • Klop in een hoge kom met een garde de eidooiers met de mosterd. Voeg in een straaltje de zonnebloemolie toe, blijf kloppen tot alle olie is toegevoegd en de mayonaise dik is. Roer de saffraanazijn erdoor en breng op smaak met zout en roze peperbessen.
  • Verhit de frituurolie in een wok of frituurpan tot ± 180°C (een stukje brood dat je erin doet is in 30 sec. goudbruin).
  • Voeg ook de citroenschil toe en laat meefrituren voor meer smaak. Haal steeds wat spierinkjes door de citroenbloem en frituur ze in kleine porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer direct met de saffraanmayonaise. Een glas koel bier is hier heerlijk bij!
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


spiering