Gebrande nootjes met rozemarijn

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
nootjes-delicious


vegetarisch
aantal 10 | hapje, voorgerecht | feestelijk, kerst, oudjaar | |
Je beste vrienden + superlekkere, zelfgemaakte hapjes + oogstrelende drankjes + je mooiste jurk: een feestelijke manier om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te gaan! In het delicious. kerstnummer vind je 12 recepten voor overheerlijke oud&nieuw-hapjes. Hier een van de redactiefavorieten: gebrande nootjes met rozemarijn.
voorbereiding15 minuten
kooktijd5 minuten
Afkoelen30 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 2 takjes rozemarijn de blaadjes + extra
  • 300 g noten gemengd, gezouten
  • 150 g suiker
  • 1 geraspte schil sinaasappel liefst biologische
  • evt. zout voor erover

instructies

  • Voorbereiden: je kunt dit de ochtend van tevoren doen, begin 1 uur van tevoren.
  • Hak de rozemarijnblaadjes heel fijn. Verwarm op laag vuur, onder af en toe roeren de noten met de suiker in een wijde pan met dikke bodem (geen anti-aanbak). Blijf roeren tot er zich een dun laagje karamel om de nootjes vormt. Roer de rozemarijn en sinaasappelschil erdoor. Schep de noten op een met bakpapier belegde bakplaat, laat afkoelen en schep regelmatig om, zodat ze niet aan elkaar plakken. Bewaar goed afgesloten.
  • Bestrooi vlak voor serveren met nog wat fijngehakte rozemarijn en flake zout.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en foodstyling: Nadia Zerouali. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!