aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, feestelijk, weekend | | glutenvrij, lactosevrij
Eten weggooien doet Yvette van Boven liever niet. Goed eten weggooien is namelijk eeuwig zonde! Haar nieuwste boek Van Bovens leftovers staat daarom helemaal in het teken van leftovers. In delicious. magazine nummer 9, waar Yvette gasthoofdredacteur van is, delen we een aantal recepten uit haar nieuwe boek, waaronder deze gebraden kip met zeewierpesto. Een echte familiefavoriet en toprecept voor etentjes. Lekker met gekookte aardappeltjes erbij.
Voorbereiding:10 minuten
Kooktijd:10 minuten
oven1 uur
Totale tijd:1 uur 20 minuten
*Zeewier koopt u vers in bakjes (versvak supermarkt) of gedroogd in busjes of zakken als mix of 1 soort bij Aziatische of natuurvoedings winkels
Van Bovens Leftovers
Eten weggooien doet Yvette liever niet. Goed eten weggooien is namelijk eeuwig zonde! Haar nieuwste boek Van Bovens leftovers staat daarom helemaal in het teken van leftovers. En laat het aan Yvette over om van elk restje iets lekkers te maken.
In Van Bovens leftovers vind je dus telkens twee recepten die bij elkaar horen. Een lekker recept voor dag 1 en een recept voor de volgende dag waarin je de restjes opmaakt. Als er wat overblijft natuurlijk!
De recepten zijn echt Yvette-recepten: lekker, gemakkelijk en altijd met een verrassende touch. Gelukkig staat het boek weer vol met de mooie foto’s van Oof Verschuren en vrolijke illustraties van Yvette zelf. Dat maakt het bladeren en naar eenrecept zoeken nóg leuker.
Van Bovens Leftovers | Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar | ISBN: 9789038809922 | Prijs: € 29,99

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gebraden kip met zeewierpesto uit Van Bovens leftovers