GAMBERI GRATINATI – gegratineerde gamba’s met citroen en peterselie

gamba

aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | |
‘Ik ben geen chef-kok en heb zelfs geen kookopleiding gevolgd, maar gewoon een Italiaanse die mensen kennis wil laten maken met de manier waarop wij thuis koken.’ – Silvia Colloca
kooktijd15 minutes

ingrediënten

  • 12 tijgergarnalen ongepelde, zwarte darmdraad verwijderd
  • 70 g broodkruim vers
  • 1-2 handjes bladpeterselie fijngesneden
  • 1 chilipeper zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • ½ teen knoflook gepeld
  • 2 tl citroenrasp
  • 3 el olijfolie extra vergine + extra om te besprenkelen
  • 2 citroen in parten

instructies

  • Snijd de garnalen op de buikkant over de lengte in en vouw ze een beetje open.
  • Verwarm de ovengrill voor. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  • Mix het broodkruim met de peterselie, de chilipeper, de knoflook, de citroenrasp, de olie en een snuf zout in een keukenmachine in 6-10 sec. tot een grof mengsel. Vul de garnalen met het mengsel, druk licht aan met de vingers.
  • Leg ze op het bakpapier, besprenkel met nog wat olie en gril de garnalen in 3-4 min. gaar en goudbruin. Serveer ze direct, met de citroenparten.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Silvia Colloca. Fotografie: Christ Chen (gerechten), Carla Coulson (sfeerbeeld) Bereiding: Cass Stokes, Jane Hahn. Bewerking: Colette Beyne. 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

gamba