aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
|
‘Ik ben geen chef-kok en heb zelfs geen kookopleiding gevolgd, maar gewoon een Italiaanse die mensen kennis wil laten maken met de manier waarop wij thuis koken.’ – Silvia Colloca
3elolijfolie extra vergine + extra om te besprenkelen
2citroenin parten
Instructies
Snijd de garnalen op de buikkant over de lengte in en vouw ze een beetje open.
Verwarm de ovengrill voor. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Mix het broodkruim met de peterselie, de chilipeper, de knoflook, de citroenrasp, de olie en een snuf zout in een keukenmachine in 6-10 sec. tot een grof mengsel. Vul de garnalen met het mengsel, druk licht aan met de vingers.
Leg ze op het bakpapier, besprenkel met nog wat olie en gril de garnalen in 3-4 min. gaar en goudbruin. Serveer ze direct, met de citroenparten.