frittata met geitenkaas, artisjokken en kerstomaatjes

frittata met geitenkaas, artisjokken en kerstomaatjes
Fotografie: Ben Dearnley, Recept: Helena Moursellas, Styling: Justine Poole

Naast deze frittata met geitenkaas vind je in delicious. april meer toprecepten voor een bonte brunch. Gerechten die knallen door de kleurcombinaties én uitgesproken smaken. Van klassieke bieslookblini’s met gravad lax, flatbread met druiven-muntsalade, kekke kipsandwiches tot wortel-honingcake.

Bestel het nummer hier!

Frittata met geitenkaas, artisjokken en kerstomaatjes

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht | doordeweeks, pasen, weekend | italiaans | glutenvrij, vegetarisch
Verwen niet alleen je smaakpapillen, deze frittata met geitenkaas is ook een lust voor het oog. Perfect voor doordeweeks of op een volle paastafel.
Kooktijd15 minutes
oven25 minutes

Kookgerei

  • ovenbestendige koekenpan van 22 cm Ø

Ingrediënten

  • 4 el extra vergine olijfolie + extra om mee te bestrijken
  • 3 bosuien, in ringetjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 150 g gemarineerde artisjokken, uitgelekt, in kwarten
  • 6 eieren, L
  • 125 ml slagroom
  • 5 el gemengde kruiden, bijv. dille en bladpeterselie, fijngesneden + extra voor erover
  • rasp van 1 biocitroen
  • 120 g verse geitenkaas, verbrokkeld
  • 400 g trostomaatjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 3 el olijfolie in de koekenpan en schep de bosuitjes met de knoflook en artisjokken 3-4 min. om zonder ze te laten kleuren. Neem van het vuur en laat wat afkoelen.
  • Roer de eieren met de room los in een kom en meng de kruiden, citroenrasp, het bosui-artisjokmengsel en de helft van de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schenk in de koekenpan, verdeel de helft van de tomaatjes erover en bestrijk ze met wat extra olie. Schep de rest van de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat om met de laatste el olie, peper en zout.
  • Zet de koekenpan en de bakplaat in de oven en bak de frittata en de losse tomaatjes 20-25 min., tot de frittata rondom uitrijst en in het midden net gaar is. Verdeel er voor serveren de rest van de geitenkaas, geroosterde tomaatjes en nog wat kruiden over.

Voedingswaarde

calorieën: 449kcal
eiwit: 18g
vet: 18g
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
Fotografie: Ben Dearnley,
Recept: Helena Moursellas,
Styling: Justine Poole
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 11x frittata recepten, ideaal voor Pasen