feta in filodeeg van Georgina Hayden

feta in filodeeg van Georgina Hayden
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING: GEORGINA HAYDEN | FOTOGRAFIE: LAURA EDWARDS.

Met een grote Griekse knipoog kookt Georgina Hayden elke dag gerechten die ze met gemak en flair op tafel zet. Geliefd bij haar kinderen en vrienden vanwege het plezier in de keuken, het comfortfood en de bijna vanzelfsprekende eenvoud.

Kook mee uit het nieuwe boek van deze Brits-Grieks-Cypriotische chef en kookboekenschrijver. In het nieuwe krokante nummer van delicious. delen we haar spanakopita-beignets, fricassee van lamsschenkel , gyros en nog meer zonnigs.

Bestel het magazine hier.

Feta in filodeeg

vegetarisch
aantal 2 | borrelhap, voorgerecht | | grieks | vegetarisch
De energie die je verbruikt tijdens het maken van dit recept, staat niet in verhouding met het genot dat je ervaart als je het eet. Het is heel makkelijk te maken en het levert je vrijwel zeker een staande ovatie op.
Sommige recepten kun je met elk type filodeeg maken, maar dit recept werkt het beste met de dunne versie die je in de Griekse of Turkse supermarkt vindt. Ga ernaar op zoek, dat is het waard.
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 200 g feta (1 blok)
  • 1 vel filodeeg
  • olijfolie of andere plantaardige olie
  • 1 teen knoflook
  • 2 el honing
  • 1 tl rode- of wittewijnazijn
  • 1/2 tl pul biber (o.m. in Midden-Oosterse supermarkt) of 1/4 tl gedroogde chilivlokken
  • 5 takjes tijm, blaadjes gerist

Instructies

  • Dep de feta droog, wikkel in keukenpapier en leg apart. Leg het vel filodeeg neer, bestrijk met olijfolie en bestrooi met flink wat zout en peper. Dep de feta opnieuw droog en leg op een korte zijde van het deeg. Rol op en vouw de zijkanten van het deeg voor de laatste vouw naar binnen. Plet de knoflook met de zijkant van het lemmet van je mes en meng met de honing, azijn en 1 el water. Voeg de helft van de pul biber en de helft van de tijmblaadjes toe.
  • Verhit een paar el olie in een kleine koekenpan op matig vuur en bak het deegpakketje 2-3 min. aan beide kanten, tot het egaal goudbruin en krokant is.
  • Schenk het honingmengsel in de pan – het zal snel borrelen – en zet het vuur iets lager. Schep snel het honingmengsel over het deeg tot het helemaal kleverig is. Haal van het vuur, bestrooi met de rest van de pul biber (of chilivlokken) en de tijmblaadjes en serveer.

Voedingswaarde

calorieën: 279kcal
eiwit: 12g
vet: 19g
koolhydraten: 16g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING: GEORGINA HAYDEN | FOTOGRAFIE: LAURA EDWARDS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook deze pompoenpastei van Georgina Hayden: kolokithopita