aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
Weinig tijd maar wel iets feestelijks op tafel zetten? Deze fajita’s zijn favoriet voor een spontaan etentje met vrienden of buren. Verdubbel de hoeveelheden of neem naast kipfilet ook reepjes hamlap of biefstuk.
kooktijd25 minutes minutes
totale tijd25 minutes minutes
ingrediënten
- 500 g kipfilet in reepjes (breng op smaak met delicious. rub voor kip)
- 3 tl komijn gemalen, djinten
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 3 el zonnebloemolie
- 2 puntpaprika’s zoet, rood, in reepjes
- 500 g kerstomaatjes gehalveerd
- snufje chiliflakes (vlokken)
- 1 el honing
- 1 bosje peterselie plat, grof gesneden
- 1 pak tortilla-wraps à 8 stuks
- 2 bekertjes zure room à 125 g
- 150 g waterkers of 2 bosjes
- 1 ui rood, fijngesneden
- 75 g cheddarkaas stuk, geraspt
instructies
- Schep de kipreepjes om met de komijn, knoflook en zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de kipreepjes 3 min. Schep de paprika erdoor en bak nog 2 min. Voeg de tomaatjes en chiliflakes toe en bak ze 5 min., druk de tomaatjes met een spatel zachtjes stuk zodat de heerlijke zoete sappen vrijkomen. Meng er de honing, peterselie en zout en peper naar smaak door.
- Verwarm intussen de wraps volgens de aanwijzingen op het pak. Doe de zure room, waterkers, ui en kaas elk apart in kommetjes en zet ze op tafel.
- Schep de kip in een schaal en zet met de wraps op tafel. Laat iedereen zelf zijn wrap maken: beleg de wrap met waterkers en schep er een beetje kip op. Top af met de zure room, de ui en de kaas en rol de fajita’s op.
auteur: delicious.
frisse touch
Ik ben dol op een frisse touch in zomergerechten. Vaak zet ik nog een kommetje met partjes limoen op tafel om over de kipvulling uit te knijpen.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!