aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
Weinig tijd maar wel iets feestelijks op tafel zetten? Deze fajita’s zijn favoriet voor een spontaan etentje met vrienden of buren. Verdubbel de hoeveelheden of neem naast kipfilet ook reepjes hamlap of biefstuk.
Gebruik je favoriete delicious. saus als basis op je wraps!
Kooktijd25 minutesminutes
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
500gkipfiletin reepjes (breng op smaak met delicious. rub voor kip)
3tlkomijngemalen, djinten
2tenenknoflookfijngesneden
3elzonnebloemolie
2puntpaprika’szoet, rood, in reepjes
500gkerstomaatjesgehalveerd
snufjechiliflakes(vlokken)
1elhoning
1bosjepeterselieplat, grof gesneden
1paktortilla-wrapsà 8 stuks
2bekertjeszure roomà 125 g
150gwaterkersof 2 bosjes
1uirood, fijngesneden
75gcheddarkaasstuk, geraspt
Instructies
Schep de kipreepjes om met de komijn, knoflook en zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de kipreepjes 3 min. Schep de paprika erdoor en bak nog 2 min. Voeg de tomaatjes en chiliflakes toe en bak ze 5 min., druk de tomaatjes met een spatel zachtjes stuk zodat de heerlijke zoete sappen vrijkomen. Meng er de honing, peterselie en zout en peper naar smaak door.
Verwarm intussen de wraps volgens de aanwijzingen op het pak. Doe de zure room, waterkers, ui en kaas elk apart in kommetjes en zet ze op tafel.
Schep de kip in een schaal en zet met de wraps op tafel. Laat iedereen zelf zijn wrap maken: beleg de wrap met waterkers en schep er een beetje kip op. Top af met de zure room, de ui en de kaas en rol de fajita’s op.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
frisse touch Ik ben dol op een frisse touch in zomergerechten. Vaak zet ik nog een kommetje met partjes limoen op tafel om over de kipvulling uit te knijpen.Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart