lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
weekend |
internationaal |
lactosevrij
Met kip in het gerecht wordt het vaak toch net even lekkerder. Deze drumsticks met sojasaus en steranijs zijn hartig-zoet. Met een kick van pittige bosui-salsa zijn ze verslavend lekker.
voorbereiding10 minutes minutes
stoven45 minutes minutes
totale tijd55 minutes minutes
ingrediënten
- 250 ml sojasaus
- 160 g bruine basterdsuiker
- 80 ml ketjap manis
- 125 ml shaohsing Chinese rijstwijn, toko
- 1 kaneelstokje
- 4 steranijs
- 8 drumsticks
- 3 bosuitjes fijngesneden
- 3 el sambal
- 2 tl sesamolie
- 5 el rijstazijn
- zwart sesamzaad om erover te strooien
- evt. voor erbij: sobanoedels en gestoomde paksoi
instructies
- Meng in een middelgrote steelpan de sojasaus met de bruine basterdsuiker, ketjap manis, shaohsing, kaneelstokje, steranijs en voeg 750 ml water toe.
- Breng aan de kook en voeg de drumsticks toe. Stoof ze in ± 45 min. gaar op laag vuur.
- Laat de drumsticks wat afkoelen in de bouillon. Neem ze met een tang uit de pan. Verdeel 500 ml van de bouillon over 4 kommen. De rest van de bouillon kun je voor een ander gerecht gebruiken.
- Snijd de bosuitjes fijn. Meng met de sambal, sesamolie en rijstazijn.
- Verdeel de noedels over de kommen en leg de drumsticks erop. Schep de bosuisalsa erover, bestrooi met sesamzaad en serveer. Lekker met gestoomde paksoi.
calorieën: 714kcal
|
eiwit: 47g
|
vet: 17g
|
koolhydraten: 90g
auteur: delicious.
Recepten: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: kip-koolpakketje met chili-sojasaus en zoetzure rodekool met gember