Met kip in het gerecht wordt het vaak toch net even lekkerder. Deze drumsticks met sojasaus en steranijs zijn hartig-zoet. Met een kick van pittige bosui-salsa zijn ze verslavend lekker.
Voorbereiding10 minutesminutes
stoven45 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Ingrediënten
250mlsojasaus
160gbruine basterdsuiker
80mlketjap manis
125mlshaohsingChinese rijstwijn, toko
1kaneelstokje
4steranijs
8drumsticks
3bosuitjesfijngesneden
3elsambal
2tlsesamolie
5elrijstazijn
zwart sesamzaadom erover te strooien
evt. voor erbij: sobanoedels en gestoomde paksoi
Instructies
Meng in een middelgrote steelpan de sojasaus met de bruine basterdsuiker, ketjap manis, shaohsing, kaneelstokje, steranijs en voeg 750 ml water toe.
Breng aan de kook en voeg de drumsticks toe. Stoof ze in ± 45 min. gaar op laag vuur.
Laat de drumsticks wat afkoelen in de bouillon. Neem ze met een tang uit de pan. Verdeel 500 ml van de bouillon over 4 kommen. De rest van de bouillon kun je voor een ander gerecht gebruiken.
Snijd de bosuitjes fijn. Meng met de sambal, sesamolie en rijstazijn.
Verdeel de noedels over de kommen en leg de drumsticks erop. Schep de bosuisalsa erover, bestrooi met sesamzaad en serveer. Lekker met gestoomde paksoi.
Voedingswaarde
calorieën: 714kcal
eiwit: 47g
vet: 17g
koolhydraten: 90g
auteur: delicious.
Recepten: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins