kip-koolpakketje met chili-sojasaus en zoetzure rodekool met gember

kip-koolpakketje met chili-sojasaus & zoetzure rodekool met gember
lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | lactosevrij
Vind je het lastig wat je – na een lekkere knapperige rodekoolsalade – moet doen met die andere helft? Probeer dan deze heerlijke kip-koolpakketjes geïnspireerd op Turkse sharma. Ze zien er niet alleen fantastisch uit, maar staan ook nog eens zo op tafel.
voorbereiding30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 1 rodekool
  • 2 cm gember
  • 150 ml rijstazijn
  • 2 el suiker
  • 300 g jasmijnrijst
  • 15 g koriander, 1 bosje
  • 300 g kipgehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el zoete chilisaus
  • 3 el sojasaus

instructies

  • Haal de buitenste lelijke bladen van de kool. Maak van de kool 4 bladeren los; ze scheuren waarschijnlijk iets maar dat is niet erg. Kook de koolbladeren in water met zout ± 1 min. en neem ze uit de pan.
  • Snijd van de resterende rodekool de helft in fijne reepjes. Snijd ook de gember in dunne plakjes. Breng de rijstazijn met de suiker en de gember aan de kook. Laat de suiker oplossen en schenk over de rodekoolreepjes. Laat de rodekool marineren; schep af en toe om.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de helft van de koriander fijn. Meng het kipgehakt met het paneermeel, de gemalen koriander, de fijngesneden koriander, zout en peper naar smaak.
  • Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm tot 4 worstjes. Leg op elk koolblad een kipworstje, vouw de zijkanten erover en rol op. Maak het koolpakketje zo smal en langwerpig mogelijk. Bind vast met keukentouw.
  • Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie. Bak de kip-koolpakketjes gaar in 10-15 min. Leg ze op een schaal. Schenk de chilisaus en sojasaus in de pan, meng en draai het vuur uit.
  • Schenk de chili-sojasaus over de koolpakketjes. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de rijst en zoetzure rodekool.
Voedingswaarde:
calorieën: 544kcal
|
eiwit: 31g
|
vet: 9g
|
koolhydraten: 79g
auteur: delicious.
VARIATIE: Ook lekker met grote garnalen, zalm- of kabeljauwfilet.
FRIS: Bestrooi het gerecht met een beetje citroenrasp.
Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Zin in een weekendproject? Maak tahdig!

kip-koolpakketje met chili-sojasaus & zoetzure rodekool met gember
Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi